24 Temmuz 2009 Cuma

Gerrard: Tanrı'nın Sevgili Kulu


Hata insana mahsus birşey ama hataların örtülmesi veya daha çok üzerine gidilmesi kişiden kişiye değişiyor. Gerrard on yıl önce alkollü olarak otomobil kullanırken polise yakalanmasının üzerinden 10 yıl geçtikten sonra bir barda görevliden ile çalınan müziği değiştirmesini istemesi üzerine başlayan kavgada attığı yumrukla başı tekrar derde girmiş oldu.

Daha önce barda kavgaya karıştığını inkar etse de görüntülerden çok net görüldü ki okkalı bir yumruğu savurmuş bardaki görevliye. Sonrası ise karışık, ortalık fena karışıyor anlayacağınız. Bu görüntüler üzerine görevlinin kendisinin üzerine vuracakmış gibi geldiğini ve bu yüzden kendini koruma içgüdüsüyle yumruk attığını belirtmiş. Alkollü olmasının da konuyla hiçbir ilgisi olmadığını eklemiş.

Gerrard olayların gelişiminde görevlinin kendisine karşı agresif davrandığını ve bunun nedenini anlayamadığını belirtiyor. Yazının başında dedik ya Gerrard Tanrı'nın sevgili kullarından. Bugüne kadar ki yaşantısı ve örnek profesyonelliği ile pek çok kişinin gönlünde taht kuran yıldız oyuncu kamuoyunda da yaşanan olaydan dolayı çok fazla tepki almıyor. Efsane oyuncu Kenny Daglish de onun köklerini unutmayan, saygın ve saygılı bir insan olduğunu vurgulayarak bir anlamda hatasını hafifletiyor.

Gerrard tıpkı futbol kamuoyu gibi benim de çok beğendiğim bir futbolcu. Gerek kişiliği gerekse futboluyla... Ama benim üzerinde durduğum yine de olayın farklı bir yönü. Mesela bu olay Cristiano Ronaldo'nu başına gelseydi eminim ki başta İngiliz basını sonrasında rakip taraftarlar tarafından diri diri gömülürdü Ronaldo. İtiraf edeyim ben de aynı şeyi yapardım.

Nedenini sorgulamaya çalıştığımda elimde tek tutarlı şey kalıyor. Bazı insanlar hayatları boyunca yaptıkları doğru işlerin semeresini hata yaptıklarında da kolayca affedilerek görüyorlar. Tanrı'nın sevgili kulular ama Tanrı'nın sevgili kulu olmak için yıllardır ekiyorlar, cepten yemiyorlar.
Not: Neticede son gelen haber Gerrard'ın aklandığı yönünde. Mahkeme bir kamu hizmeti cezası dahi vermemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder