2 Temmuz 2009 Perşembe

Real Madrid Cumhuriyeti



Raul bugün 32 yaşında ve Real Madrid'in sembol oyuncusu, aynı zamanda kaptanı. Karim Benzema ile birlikte Real Madrid'in forvet hattını yükünü çekecekler önümüzdeki sezon. Tabi ilk onbirde yer bulabilirse.

Şu anda forvet hattına baktığımızda Benzema ile birlikte Higuain, Nistelrooy, Huntelaar ve hatta oyun düzeninde Cristiano Ronaldo veya Robben'i dahi bu bölgede kullanmak mümkün. Yine kadro yapısına baktığımızda en ideal diziliş 4-2-3-1 gibi gözüküyor ki bu durumda zaten bir forvet oyucusunun ilk onbirde yeralması ve bu ismin de Karim Benzema olması muhtemel. Şu anda Real Madrid açısından en büyük hedef defansın önünde oynatacağı ikiliden birini daha alıp transferi kapatmak olacak. Ve bu isim için de en güçlü aday Xabi Alonso. Biz yeniden hücum hattına dönecek olursak forvetin arkasında oluşacak üçlünün de Ronaldo - Kaka ve sakatlık yaşamazsa Robben olması kabus gibi bir blok olmaları anlamına geliyor. Dolayısıyla tek forvet oynamak doğru bir seçim. Benzema favori gibi gözükse de ben Higuain'i es geçemiyorum. Bana göre daha spektaküler bir isim Higuain.

İster Higuain olsun, ister Benzema sonuç olarak Raul için Real Madrid'te önümüzdeki yıllarda yedek kulübesinde geçecek bir kariyer sözkonusu. Kimse Raul'un golcülük yeteneklerini tartışamaz tabi ki ama bu oyun modelinde olmasa da iki forvetli bir oyun tarzına dönülse dahi artık Raul'un işi çok zor.

Dün birçok ajansa haber düştüğünde oldukça heyecan verici bir gelişme gerçekleşmiş oldu. Zira Benzema Manchester United'ın da peşinde olduğu bir oyuncuydu. Şimdi Real Madrid Cristiano Ronaldo'dan sonra Fergi'nin planlarına bir darbe de Benzema transferi ile vurdu. Ama ister Kaka ve Ronaldo isimlerinin büyüklüğünden deyin isterse başka bir şeyden Benzema transferi beni etkilemedi. 21 yaşında ve önemli bir yetenek olan Benzema'nın Real Madrid kadrosunda direk ilk onbir oyuncusu olacağı düşünüldüğünde ben hala tek ya da çift forvet farketmeksizin bu forvet formülasyonundan daha iyi en az 5 takım daha olduğuna inanıyorum.

Bir diğer sıkıntı ise Cristiano Ronaldo ile ilgili kafamı kurcalayıp duruyor. Bu adamın zor bir adam olduğu konusunda herkes hemfikir herhalde. Fergi'ye duyduğu saygı ile onun felsefesinde bir yıldız haline geldiğini de kimse inkar edemez. Ronaldo'yu Ronaldo yapan yetenekleri tabi ki ama yetenekleri kullandırtan Fergi. Peki Pellegrini aynı teknik adam kabiliyetini gösterebilecek mi? İşte temel soru bu benim için ve umutsuz olduğum konu da bu aslında.


Los Galacticos 1 projesi sırf bu yüzden sportif anlamda adı kadar büyük başarılar sağlayamadı. Sırf oyuncularının egolarını yenememesinden dolayı kağıt üzerinde harika gözüken (aslında isimler harika gözüküyordu yoksa kağıt üzerinde ya da yeşil sahada futbol prensiplerine aykırı bir kadro vardı) beklenen başarılara ulaşamadı. Şimdi futbolun prensiplerine çok daha uygun bir kadro yapısı kuruluyor ama içerisinde çok ciddi problemleri de barındırıyor bu kadro. Ronaldo kadar büyük bir tehlikedir Raul'un muhtemel yedek kalma tehlikesi. Bunun ne denli bir tehlike olduğunu İspanya Milli Takımı'ndan biliyoruz.

Los Galacticos 2 mutlaka başarılı olacak benim tartıştığım konu kağıt üzerinde ya da yeşil sahada bu kadar gösterişli bir takımın beklenen başarılara ulaşıp ulaşamayacağı. Bugün Real Madrid'in önündeki başarı çıtası sadece bir lig şampiyonluğundan ibaret değildir. Bugün bu kurulan takım birkaç Şampiyonlar Ligi ve LA Liga kazanmak adına kurulmuş bir takımdır.

Real Madrid her zaman tarihinde böyle takımlara sahip oldu ama Los Galacticos serisinin en büyük özelliği futbolcuların egolarının müthiş seviyelere ulaştığı birer yıldızlar topluluğu haline dönüşmüş olması. 2. Galacticos'u birincisinden ayıran ise Kaka gibi bir nimet olması ellerinde. Kaka Florentino Perez'in projesine inanıyorum dedi geçtiğimiz günlerde. Bence herşeyden fazla inanılması gereken birşey varsa Real Madrid'in elinde o da Kaka'dır. Ve Los Galacticos 2'yi zirveye taşıyabilecek en kilit isim de.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Los Galacticos 2 de Duvara Toslar mı?

İspanya'nın Yeni Kralı: II. Ronaldo, Cristiano Ron...

Kriz Sirklere Uğramıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder