15 Temmuz 2009 Çarşamba

Premier Lig 2009-10 Arsenal


Adebayor'un City'e gidişi ile birlikte Arsenal için ortaya atılan iki senaryo var. Bunlardan birincisi ve en çok telafuz edileni Arsenal'in Adebayor'dan boşalan forvet hattının yetersiz kaldığı yönünde. Bu nedenle önümüzdeki sezon Premier Lig şampiyonluğu hayalden de öte diyorlar.

Diğer bir görüş ise Arshavin'in ikinci bir forvet gibi kullanılacağı bir 4-4-2'de Arsenal'in küçük takviyelerle iyi yerlere gelebileceği. Öncelikle Arsene Wenger'in şapkadan mutlaka bir tavşan çıkaracağını ve forvette Adebayor'u aratmayacak bir düzen sağlayacağını düşünenlerdenim. Burada en kritik noktalar orta sahada Rosicky'nin ne kadar randımanlı bir dönüş yapacağı noktasında kilitleniyor. Diğer bir konuda geldiğinde çok iyi performans sergileyen ancak şanssız bir sakatlıkla Rosicky gibi Euro 2008'i kaçıran Eduardo'nun göstereceği performans. Elinde Walcott, Fabregas, Nasri, Denilson ve Arshavin gibi topa bomba gibi davranmayan, onunla son derece iyi ilişkilere sahip adamlar varken puzzle'ı tamamlayacak en önemli isimler Rosicky ile Eduardo.

Elbette iyi bir forvete ihtiyaç var, en azından kadro derinliği açısından. Geçen sezon en iyi performanslarından birini ortaya koymuş olsa da artık Van Persie'nin Arsenal forvet hattının lokomotifi olamayacağı ortada. Vela ve Bendtner'in performansları umut verici olsa da yeterli değil.

Açıkçası Arsene Wenger'in Real Madrid ya da City gibi sansasyonel transferler yapmayacağını hepimiz biliyoruz. Her ne kadar Arsenal'in büyük ortaklarının bu konuda elleri açık da olsa Wenger buna açık değil. Zaten olsaydı şimdi çoktan Real Madrid'in başındaydı.

Ortada olan birşey var ki o da sezona Liverpool'dan geride giriyorlar. Manchester United ve Chelsea'nin ne yapacağı çok belli değil. City bir tehlike ancak Liverpool dışında diğerlrinden daha az şanslı değil Arsenal yarışı zirvede bitirmek için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder