11 Haziran 2010 Cuma

Vurdurmuyorlar

Domenech'li Fransa Milli Takımı'nın özeti bu kelimedir aslında: "Vurdurmuyorlar". Hücum hattındaki etkinsizlik Zidane'nın son dönemlerinde başlasa da Zidane sonrası zirveye çıkmış ve Domenech birer birer baktığınızda mükemmel gözüken kadroyu bir türlü efektif ve etkili bir takıma dönüştürememiştir.

Uruguay maçının 90 dakikasından önce Karim Benzema'nın neden bu takımda olmadığını sorgulayarak başlamak gerekir. Tek forvet oynayan bir Fransa'nın Uruguay karşısında aslında Diego Forlan'ın dört defans oyucusuyla tek başına mücadele ettiği kadar etkinliği olmamıştır maç boyunca. Gourcuff'un bir Zidane olmaması, Anelka'nın her zaman kalabalık defans blokları içerisinde eriyip gitmesi, Domenech'in bunu göremeyip oyunda değişikliğe gittiği son anlarda Anelka'ya destek olarak Henry'i sokmak yerine Anelka ile değiştirmesi, Govou'nun Anelka'nın sağrısında kaybolması, Ribery'nin ikinci yarıda hiç gözükmemesi ve üstüne üstlük Evra'nın bu kanattaki etkinliğini de kanadı tıkayarak bitirmesi, sağ kanadın maç boyunca hiçbirşey yapmaması...Hikaye uzayıp gider.

Toulalan belki de maçın yıldızıdır Fransa adına. Cılız Uruguay ataklarında orta sahada kesici rolüyle rakibin tehlikeli olmasını engelleyerek vasatın çok altındaki Fransa takımında vasatı yakalayan ve görünürde tek iş yapan adamdı açıkçası.Lodeiro'nun sahada kaldığı 17 dakikada saçmasapan bir şekilde önce sarı sonra da kırmızı kartla atılması son on dakikada Fransa adına yalancı bir üstünlük sağlasa da bu zaman diliminde bile Forlan'ın 74. dakikada Suarez'in pasında kaçırdığı pozisyonun yanından geçecek netlikte bir pozisyon üretemedi Fransızlar.

Japon hakem triosu oldukça başarılı bir maç çıkardı ve üst turlarda maçlar almayı garantiledi. Kartları çok yerinde kullandı, yardımcıları hiçbir ofsaytı kaçırmadı ve neden Türk hakemleri turnuvada değil dersini verdi. Bu sonuçla Uruguay grupta liderliğe oynama şansını yakaladı ki Fransa'nın bu kısır oyunuyla G.Afrika karşısında da takılacağını düşünüyorum. Ama ikinci turda gruptan çıkan kim olursa ülkesine dönmeye mahkum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder