7 Haziran 2010 Pazartesi

Maradona: Yeni Bir Başlangıç mı, Yeni Bir Son mu?

ABD 94 onun sonu olmuştu, G.Afrika 2010 tekrar doğuşu olacak mı göreceğiz. Defansta Demichelis, Heinze, Samuel, Burdisso, orta sahada Veron, Mascherano, Maxi Rodriguez, forvette Messi, Higuain, Milito, Aguero ve Carlos Tevez gibi yıldızlarla geliyor Arjantin Dünya Kupası'na.

Ama en zayıf noktası orta saha olarak gözüküyor G.Amerika takımının. Mesela bir Cambiasso'yu çok arayacaklar izlenimi veriyor Maradona'nın tercih ettiği G.Afrika kadrosu. Şurası bir gerçek ki hiç bir takımda olmayan bir forvet hattına sahipler. İngiltere Milli Takımı Rooney'in yanına kimi koyacağını düşünürken Arjantin'de yeralan forvetlerden üç Milli Takım kuracak oyuncu çıkarmak mümkün.

Eğer orta saha sorununu çözebilirlerse ki gruplarda da en büyük problemleri defans ile forvet hattı arasındaki bağlantıyı bir türlü kuramayan bir 80'ler takımı görüntüsündeydiler, hiç kuşku yok İspanya ile birlikte turnuvanın en büyük favorisi olabilirler. Tabi İngiltere'nin kupayı kazanacağını burada birkez daha not düşerek bu söylemin altını çizelim.

Ancak görüntü o ki bu problem kolay çözülecekmiş gibi durmuyor. Futbolun tanrısı Arjantin ile turnuva bitmeden yollarını ayırırsa kimse şaşırmasın. Nisbeten zayıf olan gruptan çıkmaları çok kolay gözüküyor. Ancak en fazla çeyrek finalde elenmeleri sürpriz değil. Bu da Maradona'nın sonu demek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder