16 Haziran 2010 Çarşamba

Arapsaçı

Dün belki de iki takım açısından alınacak bir mağlubiyet turnuvanın sonu demekti. Bugün ise ölüm grubunda Fildişi Sahilleri ve Portekiz ateşin üzerinde dansediyorlar.

Berabere biten karşılaşma her iki takıma da ne yaradı ne de yaramadı. Ancak dün ki 90 dakika şunu gözterdi ki Portekiz çok dirayetli bir takım değil. Fildişi Sahilleri rakibini ilk on beş yirmi dakikadaki sert futboluyla yıldırdı, ikinci yarıda ise oyunu kendi lehine çevirmesini bildi. Sahanın gerçek kralı sonradan oyuna giren Drogba'ydı. Ama hücum hattı Gervinho, Kalou ve Dindane gibi isimlerden oluşan Fildişi Sahilleri Drogba'yı çok da aramadı bence.

Drogba oyuna girdikten sonra ise kaleye vurmak yerine ortaya çıkardığı bir top vardı ki belki de Fildişi Sahilleri'nin bu kupadaki kaderini belirleyecek. Keita'nın performansını da çok beğendim. Oyuna girdikten sonra oldukça etkili oldu ve özellikle Portekiz savunmasının sağını bir hayli yıprattı.

Birçok kişinin ortak kanısı bu futbolla bu gruptan Portekiz'in çıkamayacağı yönünde. Açıkçası ben de bu duruma hiç üzülmem. Ama işlerin bu grupta arapsaçına döndüğü de bir gerçek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder