13 Haziran 2010 Pazar

Arjantin İstediğini Aldı Ama Sonrası Zor

Arjantin tıpkı tahmin ettiğim gibiydi Nijerya karşıında. Hücum hattı ile savunma hattı arasında geniş boşluklar olan ve bu boşlukta rakibin rahatlıkla at koşturacağı bir oyun düzenleri var. Nijerya gibi yetenek fakiri bir takım bile ciddi pozisyonlar yakaladı  ki burada da özellikle Demichelis'in ağırlığı ama çok daha ciddi bir sorun gözüken Gutierrez'in futboldan bihaber oyunu etkili olmuştur.

Arjantin için belki de en önemli sorun işlemeyen kanatlar ve bunun beraberinde orta saha. Öyle ki Messi oyun içerisinde 4-5 kez 4-5 kişiyi geçip driblinge kalkmak zorunda hissetti kendisini. Oyun içerisinde rakbe karşı etkinlik sağlayabilecekleri iki konu varsa biri Messi'nin yaratıcı futbolu diğeri ise tıpkı Heinze'nin golünde olduğu gibi duran toplardaki hava hakimiyeti.

Veron'un bu Arjantin'de en çok koşan oyuncu olması da çok manidar, bir anlamda da bütün hikayeyi özetliyor aslında. Bu Arjantin'in bu haliyle yine söylüyorum çeyrk finali geçmesi mucize olur. Cambiasso'yu bir kenara bırakıyorum, bu kadro 37'lik Zanetti'yi bile mumla arıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder