15 Haziran 2010 Salı

İtalya Pirlo'sunu Arıyor

Dün gece oynanan İtalya - Paraguay maçından büyük bir seyir zevki beklemiyordum açıkçası. Özellikle İtalyanların bu kupada çok zorlanacakları daha turnuva başlamadan belliydi. 2006'dan çok önemli isimler yoktu kadroda ya da olanlar da ciddi bir formsuzluk içerisindeydi.

Nitekim dün akşam ki 90 dakikada gördük ki Pepe dışında İtalya takımını rakip sahada etkin kılacak bir oyuncu yok. Paraguay ise bir G.Amerika takımına göre oldukça sert ve disiplinli bir oyun sergiledi. Ben oyunun büyük bölümünde sağda oynayan Vera'yı beğendim. Defansta oynayan Alcaraz da attığı golü bir kenara bırakalım, savunma görevini başarıyla yerine getirdi ve İtalyanlara göz açtırmadı.

Aslında maç 1-0'a kilitlenip bitebilirdi ama Paraguay'ın tecrübeli kalecisi Villar'ın bir yan toptaki zamanlama hatası İtalya'yı beraberliğe taşıdı. Asıl sorun belki de ikinci yarının başından golü yiyene kadar Paraguay'ın fazla geriye yaslanmasıydı. Çünkü golü yedikten sonra gördük ki aslında rakip sahada hala basabilecek enerjiye sahipler. En çok da Paraguay'ın iki üç kişiyle maçın sonuna kadar pres yapabilmesi şaşırttı beni.

Golden sonra Paraguay teknik direktörü Gerardo MARTINO ikinci golü düşünen değişiklikler yaparak yedek kulübesindeki kozları Cardozo ve Roque Santa Cruz'u oyuna aldı ama oyunun skorunu değiştiremedi. Bu Paraguay gösterdi ki ikinci tura bu gruptan çıkacak takımlar içerisinde en şanslı olan ekip. Bir kere takım çok dengeli ve takım oyunu oynuyor. Evet hücumda çok ekstra işler yapamıyorlar ama rakibin de savunma sanatını en iyi yapan takımların başında gelen İtalya olduğunu gözardı etmemek gerekir.

İtalya'ya gelince gruptan biraz sancılı çıkacaklar sanki. Özelllikle gol yollarında ciddi sıkıntıları var. Iuaguinta'dan sağ kanat oyuncusu yaratan bir düzen çok fazla işlemez gibime geliyor. İtalya en çok da 2006'daki gibi oyunu yönlendirecek bir Pirlo arıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder