19 Haziran 2010 Cumartesi

Dünün Ardından

Dünün ardından iki büyük şok kaldı elimizde. Turnuvanın bana göre en büyük favorisi İngiltere Cezayir karşısında bana göre turnuvanın en kötü futbolunu oynadı. İngiltere açısından sevindirici olan defansın iki maçta neredeyse hiç pozisyon vermemesi olsa da şimdi grubun son maçında Carragher da sarı kart cezası nedeniyle oynayamayacak.

İngiltere Gerrard'tan faydalanamıyor bu turnuvada. Ondan da ötesi Rooney henüz tam olarak hazır değil. Sakatlıktan yeni çıkan Gareth Barry de istenen ve beklenen performansında uzaktı. Bu durumda orta saha da bir şeyler yapmaya çalışan Lampard ta yalnızları oynadı Cezayir karşısında. İlk maçın aksine kanatların hiç işlememesi ve Cezayir savunmasının her iki kanadı da çok iyi kapatması İngiltere açısından tuzla biber oldu.

Bundan sonra İngiltere ne yapar sorusu var akıllarda. Çokça eleştirilen Heskey belki de İngiltere adına dününü en iyisiydi. Slovenya maçı onlar adına hiç de kolay geçmeyecek ve 0-0 biten Cezayir maçındaki kısırlığı bu maçta ortadan kaldırmak zorunda Capello.

Almanya ise turnuvanın en büyük sürprizlerinden birine imza atarak Sırbistan'a 1-0 ile boyun eğdi. Klose'nin atılmasının ve bu turnuvada sıfır müsamaha ile maç yöneten hakemlerin etkisi çok büyük bu kayıpta. Ama Almanya 10 kişi ile oynamasına rağmen yine de çok iyi bir oyun çıkardı.

Özellikle ikinci yarıda ardarda Podolski ile girilen pozisyonlar ve bir penaltı var ki maçı Almanya'ya çevirebilirdi. Sırbistan ise bu maçla turnuvaya tutunmuş oldu ve belki de bu sonuç sonrasında Gana ve Avustralya'yı turnuvanın dışına itecekler. D grubunda işler çok karıştı ama Almanya yine de bu oyunuyla çok rahat çıkmalı bu gruptan.

Adı üzerinde Dünya Kupası ve kağıt üzerinde olduğu gibi geçmiyor maçlar. Daha ilk maçlarda nerede Afrika takımları, Avrupa takımları ortalığı silip süpürecek derken, Almanya, İngiltere ve İspanya ikinci maçlarda sallanıverdi bir anda. Turnuva çok zevkli geçmiyor kabul ama sürprizlere oldukça açık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder