28 Haziran 2010 Pazartesi

Meksika Hakem Kararıyla Evine Dönüyor

İngiltere'nin verilmeyen golünden sonra bir hakem faciası daha yaşadık Meksika karşısında Arjantin'in ilk golünde. Oysa oyun Arjantin'in ofsayttan attığı gole kadar pekala dengede gidiyordu.

Ondan da ötesi oyunun Meksika'nın istediği gibi gittiğini söylemek daha doğru olur. Özellikle Salcido ile ciddi tehlikeler yaratan Meksika savunmada neredeyse hiç pozisyon vermeden götürdüğü maçta Tevez'in bariz ofsayttan attığı golle yıkıldı. Hemen ardından da Rosorio'nun kaptırdığı topta ikinci golü yemeleri tuz biber ekti Meksika'nın planlarına.

Mehmet Demirkol'un çok önemli bir tesbiti var. Dün ilk golden sonra Rosetti'nin yardımcısı ile konuşarak stadyumdaki ekranda gördükleri halde görüntülerle karar verilemeyeceğini bildikleri için kitaba uygun bir şekilde ofsayttan atılan golü iptal etmemeleri dünya futbolu adına bir milat oldu. Artık teknolojinin futbolun içerisine girmesi ve kuralların buna göre revize edilmesi şart hale geldi. Aksi halde teknolojiden kopuk bu oyun bir süre sonra hakemler açısından ciddi traji komik sahnelere daha fazla sahip olacak.

Hakem hataları damgasını vuruyor Dünya Kupası'na. İlk turda da vardı bu hatalar ama artık ikinci tur itibariyle eleme maçlarının başlaması ile daha bir göze çarpar oldu. Meksika da hakem hatası kurbanıdır en nihayetinde. Arjantin'in orta sahasız kopuk futbolunu Tevez'in 26. dakikada gelen golüne kadar çok iyi değerlendirdiler. Ama oyun stratejisi diye birşey var ve bu golle tüm strateji çöktü. Buna rağmen maç 3-0 iken dahi ciddi pozisyonları var.

Çeyrek finalin ikinci eşleşmesinin adı kondu: Almanya ve Arjantin. Bu eşleşmeden Arjantin'in bu futbolla çıkabileceğine inanmıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder