19 Haziran 2010 Cumartesi

Günün Maçları: Turnuvanın En Zevkli Maçını İzledik

Kupanın en zevkli maçı oldu Kamerun - Danimarka. Demek ki biz futbolseverler için futbolun kaliteli değil heyecanlı olması daha önemli. Orta sahasız iki takımın mücadelesinde top bir o kalede bir bu kalede geçti 90 dakika.

Romedahl için ayrı bir parantez açmak gerekir sanırım. Kulüpler düzeyinde PSV'deki yıllar dışında hiç bir zaman değerini bulamamış ama Milli Takım için her zaman en önemli kozların başında gelmiştir. Bugün Kamerun'un sol kanadını yıkan adamdı. Maçın adamı seçilmiş olması sürpriz olmayacaktır. 31 yaşındaki kanat oyuncusu benim nazarımda Ribery'den her zaman iyi olmuştur mesela. Her şeyden önce daha akıllı bir oyuncudur. Nitekim bugün sahada aklıyla oynayan adamdı aynı zamanda. Tomasson'a nefis pozisyonlar hazırladı ki maç çok daha net bir skorla bitebilir, Danimarka da son maçta Japonya'yı yenmek zorunda kalmazdı.

Günün bir diğer maçında Avustralya 10 kişi kalmasına rağmen Gana'ya kıyasla çok daha iyi bir performans koydu ortaya. Gana rüzgarı arkasına almış gözüküyor ancak Avustralya için hala bir umut var. Kewell'ın atıldığı pozisyon ise gözlerini kapatıp göğsünü öne çıkaran ve o hızda bir topa asla elini saklayamayacağı bir durumda hakem fiyaskosundan başka birşey olamaz.Dün almanya'yı yıkan bugün de Avustralya'yı yıkan biraz da hakemler oldu aslında.

Hollanda Japonya karşısında özellikle ilk yarıda neredeyse pek birşey yapmadı. Çok yetenekli bir orta sahaya sahip olmasına rağmen Hollanda'da rakip ceza sahası içerisinde etkinlik kuramamak gibi bir sıkıntı yaşıyor. Topla çok iyi oynuyorlar ama bir türlü skora dönüştürecekleri bölgede bu becerilerini ortaya dökemiyorlar. Benim gördüğüm Hollanda ilerler ancak bu Hollanda ile son 20 yılda izlediğim Hollanda arasında bir iki gömlek fark var. Eğer bu Hollanda şampiyon olacaksa diğerlerine gerçekten yazık olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder