27 Aralık 2009 Pazar

Son On Yılın En Heyecan Verici Takım Performansı


Bana göre hiç kuşku yok ki son on yılın en heyecan verici takım performansı 2002-2004 yıllarındaki oyunuyla Gençlerbirliği'dir. Ligde elinden alınan şampiyonluk, UEFA Kupası'nda Benitez'in Valencia'sına karşı uzatmalarda kaybedilen tur ve muhtemel UEFA Kupası ile unutulmazlara adını yazdırmışlardır.

Halmstads, Blackburn Rovers, Sporting Lisbon ve Parma ile devam eden seride o yıl kupayı alan Valencia'yı yenen tek takım olmak, içerideki 1-0'ın rövanşını uzatmada eksik kaldıktan sonra yenilen bir golle 2-0 kaybetmek son on yılın en spektaküler performansı olarak yeterli benim için.

Birçok Anadolu takımı ligi domine etti son on yılda ama Denizlispor'un UEFA Kupası performansını bir kenara bırakırsak hiçbiri Avrupa'da da Gençlerbirliği kadar etkili olamadı. O yıllarda Ersun Yanal yönetiminde oynadıkları oyun büyük küçük demeden rakiplerini ezen ve yıldıran bir oyundu.

İşte o efsane kadro: Botonjic, Deniz, El Saka, Ümit, Erkan, Filip, Skoko, Serkan, Ali Tandoğan, Mustafa Özkan, Youla

Hikayenin devamı gelmese ve her zamanki deneyim kazandık geyiğiyle bitse de Anadolu'nun düşen en önemli kalesi oldular Avrupa'da.


2 yorum:

  1. Haberi keyifle okudum. Çok teşekkür ederim. Hakkımızı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Gençlerbirliğ taraftarlarını mutlu ettiniz emin olun.

    YanıtlaSil