28 Aralık 2009 Pazartesi

Bizden Bu Kadar


Dadaş'ın dramı geldi bu gece ekranlara.Aslında Türk futbolunun dramı demek daha doğru olur. Dört aydır para almadan TFF 2. Lig 3.Grup'ta maçlara çıkan Erzurumspor bugün Trabzon Karadenizspor'a karşı evinde 1-0 kaybettiği maçın ilk dakikası boyunca sahada hareketsiz bekledi.

Bu süre içerisinde Trabzon Karadenizspor da kensi sahasında top çevirdi. Maçın sonunda "Bizden Bu Kadar" diye pankart açan Erzurumsporlu oyuncular sahadan ayrılmayarak oturma eylemi yaptı. Maç sonunda birçok taraftar, yönetici ve oyuncu gözyaşları içerisindeydi.

Bu durum devam ettiği takdirde ikinci yarıda maçlara çıkmayacaklarını bildiren oyuncular zaten koca bir ilk yarıyı da 12-13 kişilik dar bir kadro ile götürmeyi başardılar. Şu anda grubun dibine demir atmış olan Erzurumspor için artık yokuş aşağı düşüşün önüne geçilemeyecek gibi duruyor.

Bir zamanlar Süper Lig'de mücadele veren takımın içler acısı durumundan farklı değil aslında birçok kulübün durumu da. Kocaelispor mesela... Süper Lig'de oynayan Diyarbakırspor mesela... Oturup bir liste hazırlasak ne takımlar çıkacak karşımıza Türk futboluna damga vurmuş.

Ve bu aciziyet karşısında hiçbir şekilde duruma müdahale etmeyen bir TFF, bir türlü etkin hale getirilememiş bir futbolcu sendikası ve bugün Türk futbolunun içerisinde bulunduğu sarmal.

1998-2000 arasında 3 sezon Süper Lig'de yeralan bir takımın on yılda geldiği nokta. Son on yıl listeleri yaptık ya. Bu da son on yılın Türk futbolundaki en büyük düşüşlerinden biri olsa gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder