7 Aralık 2009 Pazartesi

Real Kör Topal


Barcelona'nın kazandığı haftada Real MAdrid açısından kağıt üzerinde kolay gözüken bir maçtı Almeria. Hugo Sanchez yönetimindeki İspanyol kulübünün Madrid ekibi tam kadrosuna kavuşmuşken sürpriz yapması beklenemezdi.

Nitekim etkili oynayan Real Madrid istediği gole ilk yarının sonlarına doğru Sergio Ramos ile ulaştı. Bu dakikaya kadar da Van der Vaart'ın oldukça etkili olduğunu gördük. Van der Vaart Real Madrid için çok önemli bir parça, özellikle de yıldızların sakat ya da cezalı olduğu dönemlerde. Ancak bna kalırsa ilk onbirde sürekli oynayacak performans gösteriyor bu adam.

Tüm bu futbol etkinliğine rağmen ikinci yarıda herşey Real Madrid aleyhine döndü. Uche ile etkili olan Almeria golü 58'de Soriano ile buldu. Sadece dört dakika sonrasında bu sefer Uche ile öne geçince Real Madrid için de kabus başladı. Şunu belirtmek gerekir ki Almeria kalecisi Alves 4 gol yediği maçta mükemmel bir oyun çıkardı, hatta Cristiano Ronaldo'yu da çileden çıkardı diyebiliriz. İşte maç da Real Madrid adına çileden çıkmak üzereydi ki hakem başkent ekibinin imdadına yetişti.

Higuain'in golüyle 2-2'ye gelen maçın 82. dakikasında inceden değil oldukça kalın bir çalışmayla doğramış oldu Almeria'yı. Ronaldo penaltıyı da kaçırdı ancak hakem bu seferde kural ihlali yapıp vuruştan önce içeri giren Benzema'ya göz yumarak galibiyeti getiren golü Real Madrid hanesine yazdırdı.

Sonrası malum, dalga dalga gelen Real Madrid dördü bulmakta zorlanmadı. Golü atan Ronaldo'nun Alves karşısında bir zafer kazanmışçasına sevinci biraz da trajikomikti aslında kaleciler adına. Maç boyu düellonun galibi Alves ama sevinen ve vitrine çıkan Ronaldo...

Hiç kuşku yok ki Real Madrid SOS vermeye devam ediyor. Taşıma su ile ne kadar paran olursa olsun değirmen dönmüyor. Ortaya konan oyuna baktığımızda bu açıkça görülmekte. İşin garibi Real Madrid'in 4-5 farkla kazandığı maçlarda dahi oyunu koparan oyun anlayışından çok bireysel yetenekleri oldu hep. Bu haftasonu da bireysel yeteneklere hakemin ittirmesi eklenince MAdrid ekibi Barca'yı takibini sürdürdü.
Maçın son dakikasında kırmızı kart gören Ronaldo'nun yaptığını Turkcell Süper Lig'de herhangi bir yıldız oyuncu yapsa aforoz edilir bunu da belirtelim. Ama adama neredeyse 100 milyon €uro sayınca zor tabi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder