6 Aralık 2009 Pazar

Ali Koç İle İlgili Kafama Takılan Bir Konu


Fenerbahçe son birkaç sezondur Aziz Yıldırım döneminde hiçbir zaman yaşamadığı bir yönetim zaafiyeti yaşıyor. Ve her kötü gidilen dönemde "Fenerbahçe'nin gücünün önünde duramazlar " diye Galatasaray ve Beşiktaş'ın da sıklıkla başvurduğu edebiyat tekrarlanıyor.


Bu durumun tek istisnası geçen yıl ki rezil sezon, orada diyecek sözleri bile yoktu çünkü ortada takım diye birşey yoktu. Şimdi ise Fenerbahçe seneye transfere en çok para harcayan 20 Avrupa takımında biri olarak girdi. Ve bu harcanan paranın karşılığı yok malesef.


Ama saha içi ve futbolla ilgili yanlışlar değil bu yazının konusu. Yönetimin hiçbir şeyi yönetemiyor olması. Basın ve iletişim ise bunun en çarpıcı örneği. Son Kazım ve Önder olayında resmi web sitesi ile ilgili yaşanan kriz de bunun göstergesi. Ancak benim merak ettiğim web sitesini hazırlayanların kime bağlı olduğu. Bağlı olması gereken kişi belli aslında o da Ali Koç. Eğer takımın iletişim konusunda her türlü sorumluluğu ona verilmişse web ile ilgili de sorumluluğun onda olması gerekir. Yok değilse o da ayrı tartışılacak bir konu.


Eğer bu kanal üzerinden gerçekleştirilen iletişim kendisine aitse bir Fenerbahçe taraftarı Ali Koç'un ilerleyen dönemde Fenerbahçe'ye başkan olmasını asla düşünmemelidir. Zira çok ciddi iletişim hatalarının yapıldığı bir kulüpte daha geniş sorumlulukları Ali Koç'a yüklemek içinden çıkılamayacak durumlar yaratabilir.


Aksi söz konusu ise yine kanaatim değişmeyecek. Eğer bu kanal üzerinden yapılan iletişim başka bir kişiye aitse bu durmda da Ali Koç'un bu kanalın neden kendi yönetiminde çalışan kişilerin sorumluluğunda olmadığını sorgulaması gerekir. Bu noktada da kurumsal anlamda zayıflık sözkonusudur ki bu da bir yönetici açısından zaafiyet olduğunu gösterir. Sonuç yine aynı, eğer Aziz Yıldırım'dan sonra yerine geçmesi düşünülen kişi Ali Koç ise ve web kanalı üzerinden yapılan iletişimde kulübün iletişimden sorumlu yöneticisinin hiçbir sorumluluğu yoksa bu zaafiyeti göstermek benim için daha büyük zaafiyetleri de gösterebilecek olmanın bir göstergesidir.


Katılırsınız ya da katılmazsınız ama Ali Koç ile ilgili aklıma takılan konular bunlar. Başarılı bir işadamı ve köklü bir aileni n mensubu olabilir. Çok saygın bir kişi de olabilir. Futbolu yönetmek konusunda tüm bu nitelikler yeterli olduğunu göstermiyor benim için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder