12 Aralık 2009 Cumartesi

Seyirci Sizsiniz Fenerbahçe


Sekizde sekiz ile kulüp tarihinin en görkemli lig başlangıcına imza atan Fenerbahçe seyircisiz oynadığı son haftada az daha kulüp tarihinin en kötü serisine de imza atacaktı.

Emre'nin yokluğu ile hem oyunu kurarken hem de defansif anlamda yaşanan sıkıntılar bir kez daha ortaya çıktı Fenerbahçe'de. Hoş Emre'nin de son yıllardaki en istikrarlı sezonunu yaşamasına rağmen kart cezalarının üzerine eklenen sakatlık problemi ile beklenen istikrarın altına düşmesi çok ta şaşırtıcı değil benim için aslında.

Bu yoklukta ideal ikili Selçuk ve Cristian gibi gözükse de, 90 dakikadaki verimine rağmen kanattan çok sol iç gibi oynayan Özer'in, Selçuk'un yerine bu bölgeye kaydırılması daha olumlu olabilirdi. Yine de Daum'un artık Özer'e ilk onbirde yerveriyor olması önemli. O da bu şansı fena kullanmıyor. Ama şu bir gerçek ki oyunun belirli bölümlerinde iyi tempo yapsa da Fenerbahçeli futbolcular sırtını Alex'e dayamış o ne yapacak diye ağzının içine bakıyorlar.

Bugün de bazen seyircisiz maçın seyircileri gibiydiler. Düşülen skor dezavantajında bu seyirci hallerini, rakiplere ceza sahasına kadar refakat etmelerini hiç saymıyorum bile. Dün Galatasaray savunma yapmıyor demiştim, Fenerbahe öyle değildi. Ne zaman ki Bilica üç maç ceza aldı ve ardından Emre sakatlandı takımın tüm ahengi de bozuldu. Evet Gökhan fazla yerini boşaltıyor, Roberto Carlos yine kademeye girmiyor ama son dört maçta on gol yiyen takımın bu kadar savunma zaafiyeti göstermesinin tek nedeni bunlar olamaz.

Tüm bu handikaplar içerisinde Ankaragökçekspor'dan alınan üç puan önemli ama bu takım bu haliyle Trabzon'dan çıkamaz gibime geliyor. Tabi Alex şapkadan tavşan çıkarmadıkça.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder