17 Ağustos 2009 Pazartesi

Turkcell Süper Lig İkinci Hafta



Fenerbahçe:

Sivasspor maçının ilk yarısı izleyenleri uyutacak kadar kötü bir görüntüde olan Fenerbahçe, ikinci yarı ile birlikte giderek artan performansı (burada Daum'un en iyi yaptığı işin takıma verdiği fizik kondüsyon olduğu bir kere daha görüldü) ile Sivasspor'u sürklase etti.

Bülent Uygun'un Kamanan'ı çıkarması ve Ersen'i oyunda tutması ne derece makuldü tartışılır, ayrıca 53. dakikada Volkan'ın büyük maharetiyle çıkardığı pozisyon gol olsaydı maç nereye giderdi o dabilinmez ama Fenerbahçe'nin her geçen dakika performansını artırıp vites büyütmesi çok önemli bir gelişme. Roberto Carlos'un kondüsyon eksikliği Santos'un da oyununu bozdu, Wederson girdikten sonra daha etkili bir oyun sergiledi Brezilyalı. Sağ kanat çok iyi çalıştı, ancak sol kanat bu işlerliği sonlara doğru yakalayabildi. Gökhan Gönül yine sahanın yıldızıydı. Emre ve Cristian zaman zaman kendi yarı sahalarına fazla gömülmelerinin dışında iyi bir ikili performans ortaya koydular.

Bu maçta hiçbir şey olmasa bile 90 dakikayı Santos'un son dakikalarda kendi yarı sahasından topu alıp 47 metre sürerek üç kişiyi çalımladığı ve topu 107 km ile Petkovic'in koruduğu kaleye gönderdiği gol için izlemeye değerdi.

Galatasaray:


Tıpkı Fenerbahçe gibi ilk yarıyı çöpe atan Galatasaray ikinci yarıda oyuna ağırlığını koyunca skoru da çok raha t bir biçimde lehine çevirmesini bildi. Geçen sene ile karşılaştırıldığında öndeki dörtlünün geçen seneye göre bir sınıf yukarı çıktığını söylemek mümkün.

Arda sola kayıp, Elano o bölgedeki yerini alınca korkutucu bir hücum hattı olacaklar. Şimdi de öyle zaten. Keita sağ tarafta çok iyi işler yapıyor. Topu her alışında dikine ilerleyişi ve rakiplerini çok rahat ekarte edişi Galatasaray'a hücum zenginliği anlamında çok şey katıyor. Her zaman sahada gözükmese de topu aldığında çok etkili.

Rijkaard'ın defans ve orta sahada yaptığı toplam 6 değişiklik çok riskli gelebilir ama rotasyonu seven Rijkaard için hiç de öyle değil. Ama olası bir puan kaybında basının saldıracağı yer de bu tutumu olacak. Hemen Galatasaray'ın oturmuş bir onbiri olmadığı yazılıp çizilmeye başlayacak. Saçma ama olacaklar bunlar şimdiden söylemek gerek.

Trabzonspor:



Tecrübesiz bir kadrosu var Trabzonspor'un, en tecrübelilerinden biri Egemen de gollerde hata yapınca yenilgi kaçınılmaz oluyor.
Bir diğer eksiklik de hücum hattının kalite olarak rakiplerini gerisinde olması. Trabzonspor'un acil olarak çözüm bulması gereken konu bu aslında. Yoksa Giray goldeki hatasına rağmen ve Ceyhun Gülselam gelecek vaadediyorlar Trabzonspor adına.

Diyarbakırspor'da bu sene Espinoza'yı ve kurtarışlarını izlemek ayrı bir zevk olacak gibi gözüküyor.
Beşiktaş:
Beşiktaş'ta güzel olan birşey var, o da tıpkı Manchester United gibi forvet hattında belirli bir alanda değil, çapraz koşularla sürekli alan değiştiren bir oyuncu formasyonuna sahipler. Tabi daha az yetenekli bir hattan bahsesiArkalarında da Fink ve Ernst gibi iki Alman panzeri olunca işler çoğu zaman iyi gidecektir.
Antalyaspor kapalı oynamadı, ilk yarıdaki oyunuyla yenilgiyi de çok hakettiği söylenemez ama oynadığı oyun Beşiktaş'a uygundu. Beşiktaş futbol oynamaya çalışan takımlar karşısında başarılı olacaktır. İlk yarıda Nihatlı Beşiktaş etkili değildi ama ikinci yarıda Holoskolu Beşiktaş rakibini açtı. Holosko faktörü ile gol geliyorum demeye başlamıştı ve geldi. Nihat'ın hazır olmaması Beşiktaş'ı sıkıntıya sokuyor, zamana ihtiyaç var.
İkinci golde Ömer hatalı, Tello'nun frikiğini rahat çıkarması gerekirdi. Ama gol olmasa bile maç Beşiktaş'a dönmüştü bir kere. Seyircisiz maçta bönemli bir üç puan aldı Kara Kartal.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder