9 Ağustos 2009 Pazar

Community Shield Chelsea'nin


İngiltere'de Community Shield finali Premier Lig öncesi en ciddi sınavdı her iki takım içinde. Ve özellikle Manu açısından Cristiano ronaldo sonrası ilk resmi maç.

Ronaldo'nun yokluğunda bir başka Portekizli Nani'nin mükemmel golü ile açtı Manchester perdeyi. Golü takip eden dakikalarda da ilk yarı boyunca sahanın hakimi olduklar. Çok ciddi pozisyonlarda Chelsea kalecisi Cech gol izin vermedi. Özellikle Ivanovic'in olduğu bölgeden Evra ve Nani ile oldukça etkili olan Manu fırtınası ikinci yarıda Chelsea'nin orta sahada daha baskı kurması ile ancak sona erebildi.



Chelsea ikinci yarıda önce rakibiyle oyunda dengeyi sağladı. Akabinde de Carvalho ile eşitliği yakaladı. Çok geçmeden de oyuna ikinci yarıda giren Ballack'ın faulü ile Evra'yı yere indirdiği pozisyonun devamında yakaladıkları pozsiyonla Lampard öne geçirdi takımını.
Maç bitti dendiği anda Giggs'in harika pasında Rooney bir kez daha penaltılara götürdü Community Shield finalini.

Şunu açıkça belirtmem gerekir: Ben doksan dakikalık oyun içerisinde Manchester United'ı daha çok beğendim. Özellikle ilk yarıdaki baskılı oyununa rağmen Cech'in marifeti farkın açılmasını engelledi. Nani bu sezon kendini gösterme zamanının geldiğini söylüyordu. Açılış golünü attı ama penaltılarda ikinci yarının sonlarına doğru oyundan alındığı için o yoktu.
90 dakikanın yıldızı Cech penaltılarda iki sol ayaklı Giggs ve Evra'nın şutlarını çıkarınca daha önce iki kez penaltılarda finali kaybeden Chelsea bu sefer kalecisinin penaltılardaki hüneriyle kupaya uzandı. Schmeichel ve Van der Sar'dan sonra kupanın sahibini bir başka kaleci belirledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder