27 Ağustos 2009 Perşembe

Premier Lig'de Kalmak



Boğulacaksan büyük denizde boğul demişler. Hala Premier Lig Tuncay'a hakettiği değeri vermiyor olsa da Stoke City transferini onaylayanlardanım ben. Huth ile birlikte çifti 11 milyon £ olan bir paket teklife gidiyor Middlesborough'dan. Huth ile aynı pakette yeralması bile yeterince değer verilmediğini gösteriyor.

Öte yandan yaz boyunca hangi takımlar konuşulmadı ki? Aston Villa, Everton, Livepool, Köln...Bunlar varken tekrar ligde kalma mücadelesi verecek Tuncay. Ama çok iyi bildiğim birşey var ki Tuncay Premier Lig'de daha iyi yerleri hedeflemeye devam ediyor.

Bu transferin iki kazananı var iki de kaybedeni. Stoke City ve Tuncay kazananlar. Tuncay için en ideali olmasa da Stoke için en karlısı oldu. Kaybedenler ise Middlesborough ve Fenerbahçe. Geçenlerde Tuncay'ın Fenerbahçe'ye gelmesini günü kurtarmak olarak değerlendirmiştim. Ama Tuncay'ın Fenerbahçe'ye katacaklarını da inkar etmeden.


Cuma günü Huth ve Tuncay sağlık kontrolüne girecekler. Sadece Tuncay'ın küçük detayları konuştuğu söyleniyordu en son. Ülkemizde bu transfer muhakkak ki küçümsenecek ancak kimse İngiliz futbolunun en önemli oyuncularından Stanley Matthews'ın henüz 17 yaşındayken bu takımın formasını giymeye başladığını ve uzun seneler taşıdığını, Stoke City'nin köklü bir İngiliz kulübü olduğunu düşünmez bunu söylerken. Hiç kuşku yok ki Tuncay da Sir Stanley Mathewws gibi bir efsane olma şansıdır Stoke için.
Premier Lig'de Manchester United, Liverpool, City, Chelsea gibi takımlara karşı oynamak varken ancak küçük düşünen bir insan TSL'e gelir. Tuncay bu çapta bir adam değil, olmadı da. Konu Fenerbahçe'nin büyüklüğü ve Stoke'un çok daha küçük bir camia olması değil asla. Konu büyük denizin kendini içine çeken suları.
Tuncay'ın pazarlaması ile ilgili ise bir konu kafama takılmıyor değil. Eğer Avrupalı bir menajeri olsaydı Tuncay çok daha iyi bir takıma gidebilir miydi? Artık 28 yaşında muhtemelen 3 yıllık bir sözleşme imzaladıktan sonra çok büyük bir takıma gitme ihtimali azalsa da başarılı bir menajerin onu daha üst seviyede bir takıma taşıma imkanı hala var gibime geliyor. Ancak şimdilik bu konuda Hakan Özlü sınıfta kaldı benim nazarımda.
O veya bu konumuza dönecek olursak Stoke City en iyi tercihti elde olan ve ben olsam aynı kararı verirdim. Tuncay Fenerbahçe formasıyla zaten yaşayacaklarının büyük bir çoğunlunu yaşadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder