25 Ağustos 2009 Salı

Taraftardan Mektup


Muhtemelen Van Gaal Bayern Münih lige tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaptığında fotograftaki yaşlarda henüz futbol sahalarında bile değildi. Sanırım son otuz küsür yılın en felaket başlangıcını yapınca, Bayern Münih taraftarları da dayanamayıp bir mektup yazmışlar. Mektubu da http://www.transfermarkt.de/ adresinde forum bölümüne göndermişler. & maddelik mektupta bakın neler yazıyor:

1. 2007-2008 sezonunda kazanılan şampiyonlukta en güçlü noktamız defansımızdı. Bugüne kadar bu bölgeye herhangi bir takviye yapılmadı ve bir de üzerine Lucio satıldı. Sağ bekte Bosingwa veya Srna tarzında bir oyuncu satınalınmalıydı.
2. Kahn gibi bir kalecinin yeri doldurulamadı. Rensing de, Butt da onun yerini dolduracak kapasitede değiler.
3. Orta saha çok yetersiz. Ze Roberto takımdan ayrıkdıktan sonra, Schweinsteiger çok fazla şans buldu. Diego, Van Der Vaart, Sneijder ya da Hleb gibi isimler alınsaydı çok daha iyi olurdu.
4. Van Gaal’ın oynattığı baklavalı orta saha formatı günümüzde eskimiş bir oyun düzeni. Ribery'i solda değerlendirmektense ileri uçta forvetin arkasında oynatması dar alanda istediği boş alanları bulamamasına yol açıyor.
5. Formayı hak eden giymeli. Burada Schweinsteiger işaret ediyoruz.
6. Bu kadar çok transfer dedikodusundan sonra Ribery satılmalıydı ve ondan gelen parayla takım başka futbolcularla takviye edilmeliydi.
Ne diyelim teşbihte hata olmaz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder