9 Ağustos 2009 Pazar

Bu Yüke Kalp mi Dayanır - 2



Bu Yüke Kalp mi Dayanır? diye 7-8 ay önce yazmıştım. Futbolda maç trafiğinin artışı ve futbolcuların rutin sağlık kontrollerinin bile yakın geleceklerindeki muhtemel sağlık sorunlarını ortaya çıkaramaması sonucu hiç beklenmedik ölümler yaşanıyor futbol dünyasında.
Bunun son örneği oldu Jarque. Alt yapısından yetiştiği kulübünün hazırlık kampında İtalya'nın Bologna şehrinde yakaladı ölüm onu. Arkasından bildik ve hüzünlü açıklamalar geldi. Real Madrid Raul'un önderliğinde çıktı mikrofonların karşısına 26 yaşındaki genç adam için. Laporta ideolojik açıdan farklı bir oluşumun oyuncusu ve ezeli rakibinin kaptanı için duygu dolu sözler sarfetti. Ölüm yine futbol dünyasını biraraya getirdi.
Ancak bu son ölüm olmayacak. Ve bu noktada maç trafiğinin, futbolcuların her geçen gün ağırlaşan antreman programlarının, kullanılan ilaçların... futbol dışı daha birçok unsurun sonucu bu genç adamları kaybetmeye devam edeceğiz. Espanyol, Sevilla, Kamerun, Elazığspor hiç farketmiyor. Adının Jarque, Puerta, Foe veya Gökmen olması da. Yaşadığı ülke ve coğrafya ne olursa olsun bıçak gibi saplanıyor yüreklere.
Bir de direkten dönenler var onları hiç yazmıyorum. Yıllardır Ağustos ayının başında bu ligin başlaması eleştiriliyor. Ama bizim zeki, öngörülü, bilge yöneticilerimiz gencecik bir adam sahada kıvrana kıvrana ölmeden anlayamayacaklar yaptıkları cinayet teşebbüsünü. Ondan sonra da ceketlerinin cebindeki beyaz mendile hökürerek basın toplantısında kendilerini temize çıkarıp duygu sömürüsü yapacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder