22 Ağustos 2009 Cumartesi

Cristian'ın Katkısı


Fenerbahçe sezona iki galibiyetle başladı. Tempo anlamında henüz düşük olmakla birlikte ligde alınan bu iki galibiyetin dışında Süper Kupa finalinde Beşiktaş ve oldukça zayıf rakiplerle oynadığı Avrupa Ligi maçları da dikkate alındığında kalesinde gördüğü iki gol şu anda en büyük kazancı Fenerbahçe'nin. Hem de dördünde Lugano oynamamışken.

Bu sağlam başlangıçta bana göre defansif dörtlüden daha çok Cristian ve Emre ikilisinin payı var. Kuşkusuz Volkan'ın da birkaç çok iyi kurtarışını es geçmemek gerekiyor. Emre malum zaten yeterince basında bu sezona iyi başladığı ile ilgili yazılar okuduk. Cristian'a gelince bana sorarsanız şu anda Fenerbahçe'nin en önemli ve gizli silahı konumunda. Attığı gollerle Santos ön plana çıkmış da olsa Cristian orta sahada ve defans bloğunun önünde müthiş temizlik yapıyor. Klasik birebir mücadeleden çok oyun içerisinde yer tutuşu ve yardımları dikkat çekiyor Brezilyalı'nın. Son derece gösterişsiz bir oyun tarzı var ama oldukça faydalı. İlerleyen haftalarda temposu da artıkça çok değerli bir transfer olduğu ortaya çıkacaktır. Her ne kadar Fenerbahçe taraftarı ve futbol kamuoyu bu sade oyuna alışık olmasa da yaptığı işleri izlemek için onun oyununa yoğunlaşmak yeterli. Bir diğer artısı da müthiş oyun görüsü ile attığı uzun mesafeli ve yerini bulan paslar.

İlerleyen haftalarda tempo kazandıkça çok önemli bir transfer olduğunun herkes farkına varacak. Maldonado ve Josico görmüş Fenerbahçe'den sonra takımın oyun anlayışının Cristian ile üç dört basamak yukarı çıktığını söylemeliyim.

Önümüzdeki günlerde Galatasaray'daki yükselişin gizli yıldızı kim onu da ele alacağım. Sonuçta bu sene iki şampiyonluk adayı var. Ve bu kıya sıya rekabette Fenerbahçe'de olduğu gibi Galatasaray'da da çok iyi işler yapan bir gizli silah var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder