30 Haziran 2009 Salı

Altyapı Önemli, Eğitim Şart


Bir önceki yazıda dün akşam oynanan U-21 finalini yazınca 1993 senesine kadar geriye gidip bir baktım. İngilizlerin U-21 ve altında son kazandıkları turnuva U-18 seviyesinde bundan tam 16 yıl önce gerçekleşmiş.

Bu turnuvada finalde kimle mi oynamışlar, karşılarında Türkiye'nin U-18 Milli Takımı var ve maçı 1-0 İngiltere kazanmış. İngiltere'nin bu tarihten beri gençler düzeyinde bir turnuvayı kazanamıyor olmasa Ada futbolunun sorunu. Zira 90'lardan itibaren artan yabancı oyuncu sayısı ile artık İngiliz Takımları'nın altyapılarını dahi yabancı futbolcularla doldurduklarını biliyoruz. Altyapı sorununu geçtiğimiz aylarda Four Four Two'nun bir sayısında da okumuştum. Ama 1993 takımı bu sorunun dışında kalan ve A Milli Takım seviyesine ulaşmış çok önemli oyunculardan kuruluydu. O takımda oynayan oyuncular arasında Gary Neville, Paul Scholes (Manchester United), Sol Campbell (Arsenal'den sonra Tothenham'a gitti), Robbbie Fowler (Liverpool), Nicky Butt (yıllarca Manchester United forması giydikten sonra Newcastle'a geçti) gibi oyuncular ilk akla gelenler ki bu isimlerin dışında kadroda yeralan pekçok oyuncu yıllarca Premier Lig takımlarında forma giydi.

Buna karşılık bizim U-18 Milli Takımımız hangi futbolcuları vitrine çıkardı sorusunun yanıtı oldukça zayıf. Bu düzeyde başarılı olan tek futbolcumuz var o da Oktay Derelioğlu.
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder