5 Haziran 2009 Cuma

Eller Gider Aya


Ekonomik krizin boyutlarının daha da hissedildiği şu dönemde transfer piyasası belki de son birkaç sezonun en hareketli dönemiini yaşıyor. Hem kendi çöplüğümüzde hem de Avrupa'da. Bunun en temel nedeni aslında insanların krizin etkilerini azaltacak bir numaralı eğlence kaynağı olan futbolun bu ihtiyaca cevap verme yönündeki tepkileşimi olabilir. Biz kendi çöplüğümüze bakalım. Bu yazının konusu Sadri Şener.

Trabzonspor'da göreve başladığında Ersun Hoca da görevdeydi. Sezon sonu yaklaşırken kendisi ile yollarını ayırıp nasıl bir vizyonla hareket ettiyse Şenol Güneş olmazsa Samet Aybaba ile anlaşırım dedi. Muhteşem bir B planı??? Tabi böyle olunca yönetim, yerel basın, camia haklı olarak ayağa kalktı. Bugün gelinen noktada olağanüstü kongreye gidiliyor. Bu kadar büyük bir camianın bu kadar iç karışıklıklar içerisinde boğulması inanılır gibi değil. Ortada finansal bir kriz yok, kaynak vs. gibi bir kriz de yok. Seyirci desen seyirci, lobi ve güç desen o da var. Trabzon'un çevresi bir futbolcu fabrikası gibi, gelen soluğu Trabzonspor'da alıyor. Ama zihniyet problemi bir takımı ne hallere düşürüyor.

Buna ancak eller gider aya biz gideriz yaya denir. Sivasspor Şampiyonlar Ligi'ne giderken (orada da zihniyet problemi var ama farklı bir problem ve daha önce değinmiştik) Trabzonspor hızla Yayla Kupası'nda oynayacağı günlere doğru yol alıyor. Yarın birileri çıkar ve Trabzonspor sahipsiz değildir der. Yeter ki o birileri de karışmasın yönetim işine çünkü son 25 yılda ne yaptıklarını gördük. Mümkünse çağdaş, aklı selim, eğitimli insanlar gelsin bu camianın yönetimine. Ve mümkünse yerel medyada sussun artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder