5 Haziran 2009 Cuma

Galatasaray Rijkaard'a Emanet


Galatasaray sağ gösterirken sol vurdu gözüküyor. Kaynak kulübün resmi internet sitesi. Ajanslara düşen haberlerde Galatasaray'da teknik direktörlüğe Hollandalı teknik direktör Frank Rijkaard getirildi haberleri de yeralmaya başladı. Daha önce Aziz Pierre ile birlikte Fenerbahçe'nin gündeminde olduğu yazıyordu ama Galatasarayla da adı anılmıştı. Hatta Galatasaray ile hiç görüşmedim şeklinde beyanı da vardır basına yansıyan. Yabancı basında ise Celtic ve Sunderland için adı geçiyordu son günlerde.

Bence iyi tercih. Barcelona kariyerinin ardından bu adamı Türkiye'ye getiriyor olmak Galatasaray adına yapılmış çok iyi bir iş. Guardiola'nın genel çerçevede bu adamın takımını yönetiğini söylemek mümkün. Adnan Polat da çeneleri kapayacak bir hamle yaptı. Zaten Bülent Korkmaz'ın istifası teknik direktör işinin bir iki gün içerisinde hallolacağını gösteiyordu. Nitekim öyle olmuş gözüküyor.
Barcelona kariyerine bakacak olursak çarpıcı bir başarı var aslında ortada. Rezalet bir başlangıcın ardından şaşalı bir final yaşadı diyebiliriz.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2005/06
La Liga Şampiyonluğu 2004/05
La Liga Şampiyonluğu 2005/06
İspanya Süper Kupası 2005 ve 2006
Ve bu başarıları kazandığı ekipte yardımcılığını yapan Hollanda futbolunun bir başka önemli ismi Johan Neeskens de yardımcılığını yapacak.
Barcelona öncesinde Hollanda Milli Takımı ve Sparta Rotterdam'da (Sparta rotterdam onun yönetiminde küme düştü) görev alan Rijkaard'ın kariyerinde Galatasaray çalıştırdığı dördüncü takım olacak. Futbolculuk kariyeri ise ayrı bir hikaye. Guardian'da Milan'ın gelmiş geçmiş en iyi onbirinde yeraldığını söylememiz yeterli. Adnan Polat'ı da zamanında çok eleştirdim ama bu hamleye şapka çıkarılır. Şimdi ki soru şu: Bu adamın eline nasıl bir malzeme vereceksiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder