29 Haziran 2009 Pazartesi

Gökhan Zan Altında


Dönüş yapmam uzun sürdü ama nihayet adam gibi bir internet bağlantım var. Ben Ege sahillerinde hergün farklı bir balık sofrasında rakıları devirirken transfer piyasasında son günlerdeki en bomba gelişme Gökhan Zan'ın sarı kırmızılı renklere attığı imza oldu.

Servet'in muhtemel Marsilya transferi sonrası (muhtemel diyorum daha imza yok ama Fransa basınında maskeli süvari fotografı ile manşetlerde yeralıyor) yerini doldurmak için Galatasaray'ın bu hamlesi bu yıl ki transfer sezonunda teknik direktör tercihinden sonra takım adına atılmış ilk etkili hamle olarak gözüküyor. Servet'in yerini tutar mı sorusunun cevabı ise tam bir muamma.

Karşılaştırma yapmak yersiz her ne kadar çok beğenmesem de Türk vatandaşı defans oyuncuları arasında Servet bir kademe daha yukarıda. Özellikle markajda, ilk hamledeki ağırlığına rağmen açık alanda yakalandığında daha iyi olduğu şüphesiz. Hava topları içinse ben çok bir fark göremiyorum. Aslında Türk futbolundaki adam paylaşımı rahatsızlığı Servet'te de en az Gökhan Zan kadar var (Bakınız özellikle Milli Takım maçları). Yine de Servet'in belki de en önemli artısı devamlılığı. Galatasaray'ın Gökhan Zan'a devamlılık konusunda güvenemeyeceği ve mutlaka defansın ortasına bir yabancı transfer gerçekleştireceğine inancım var yoksa bir sezon Gökhan ile biraz zor geçer. Yıllar önce Arsene Wenger'in gündemine girip Arsenal tarafından izlenilen bu adamın bugün Türkiye sınırları içerisinde oynuyor olmasının da en büyük nedeni devamlı sakatlanıyor olması. Adeta camdan adam...2005-06 sezonundan bu yıla kadar sadece 90 maçta forma giydiğini not düşelim.

Velev ki Galatasaray Gökhan Zan'lı bir sezona inanarak hareket eder ve Gökhan'ın müzmin sakatlıkları devam ederse iyi bir teknik direktöre ve hala ellerinde bulunan iyi kadroya rağmen Galatasaray ligin bir yerinde mutlaka tekler. Adnan Polat yönetimi de tam anlamıyla Zan altında kalmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder