11 Haziran 2009 Perşembe

İspanya'nın Yeni Kralı: II. Ronaldo, Cristiano Ronaldo



Haber Mancherter United'ın resmi sitesinde patladı ama Real Madrid cephesi bir süre sessiz kaldı. Son gelen bilgiler kulüpel anlaşıldığı ve ilerleyen günlerde oyuncu ile anlaşma yapılmasının ümit edildiği yönünde. Tabi bu formal bir ifade aslında iş bitti. Şimdi herkes Kakalı Real Madrid'te bir diğer süper yıldız Cristiano Ronaldo'yu bekliyor.
Kralın takımı şimdiden kulüp amblemlerindeki tacını Ronaldo'ya vermiş gözüküyorlar. Aslında El Madrigal tarafında yapılan en büyük transfer Kaka bence. Ama popülarite her zaman olduğu gibi öne geçiyor. Cristiano Ronaldo için ödenecek olan 96 milyon euro bonservis bedelinin yanında artık Kaka'ya ödenen bedel devede kulak. Bir başka deyişle Cristiano Ronaldo için ödenen bonservis bedeliyle 1,5 Kaka alabiliyorsunuz.
Şimdi esas soru şu: Önümüzdeki sezon Ronaldolu, Kakalı Real Madrid karşısında Messi'nin önderliğinde Barcelona ne yapacak? Bizi süper bir futbol sezonu bekliyor ve artık tüm gözler La Liga'nın üzerinde. Üstelik daha Villa ve Ribery transferleri gerçekleşmedi ve muhtemelen gerçekleşecek. Ama onlarda Perez için çekirdek parası artık. Transfere 300 milyon euro ayıran Madrid ekibinin hala harcayacak parası var gözüküyor. Bu transferlerle Real Madrid forma, yayın, stad vs. gelirlerinin hepsini de katlayacak gözüküyor. Yine de kulübü bekleyen bir tehlike var. Daha birkaç yıl önce girdikleri mali kriz olası bir başarısızlık karşısında işleri tersine çevirebilir. Futbol dünyası bu kadronun başarısızlığına pek tahammül edemeyecektir. Üstelik ne Perez ne de Ronaldo futbolseverlerin sempati ile baktığı isimler değiller.
Bunu şöyle açıklayabilirim: Bir Real Madrid sempatizanıyım ama Perez'den ve Ronaldo'dan zerre hazzetmiyorum. Benim gönlüm önümüzdeki sezon yakışıklı avukatın kurduğu takımda oynayan çirkin kral Messi'den yana.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder