30 Haziran 2009 Salı

Almanlar'dan Tarihi Üçleme



Bugün çok güzel bir yazı okudum Uğur Meleke'ye ait. Yazının başlığı Almanlar Yenince Biz de Yenmiş Sayılcak mıyız? Bugün oynanan U21 final maçında Almanya Walcott'lu İngiltere'yi yenerse kıta tarihinde U17, U19 ve U21 düzeyinde her üç gençlik turnuvasını da kazanan ilk Avrupa ülkesi olacağından bahsediyordu. Ve bu takımlarda oynayan 10 Türk asıllı oyuncudan.

Son 17 yılda hiçbir gençlik turnuvasını kazanamayan Dünya futbolunun lokomotifi için gerçekten de önemli bir başarı bu üçleme. Nitekim Almanya İngiltere'yi 4-0 ile devirerek üçlemeyi gerçekleştirdi. Bizim açımızdan bir anektod var ki o da ilk onbirde oynayanlar arasında takımın en önemli isminin Mesut Özil olması. Gecenin kahramanı da Mesut Özil aslında. İlk gol ve üçüncü golde katkısı çok büyük. Ayrıca maçı koparan ikinci golü de frikikten İngiltere ağlarına gönderdi.



Öyle gözüküyor ki Panzerler küllerinden doğacak bir nesille geliyorlar. 2010'dan itibaren 2020'ye kadar olan bölümün özellikle ikinci beş yılına damga vuracaklarını tahmin ediyor olmak pek de kehanet sayılmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder