8 Ağustos 2010 Pazar

Milli Takımlar Kulüp Takımlarına Karşı

Dünya Kupası sonrasında genelde yıldızların performanslarında yorgunluk nedeniyle bir düşüş ya da uzun süren sakatlıklar sıkça karşımıza çıkan bir durum. Kaka da zaten hazır olmadığı Dünya Kupası sonrasında ağır bir sakatlık geçirerek sezonun ilk yarısını neredeyse oynamadan geçirecek.

68.5 milyon Euro bonservis ödeyip üstelik geçen sezon yine sakatlıkların etkisiyle tam da faydalanamadığınız bir oyuncuyu düşündüğünüzde ciddi bir maddi zarar sözkonusu Real Madrid için. Benzer bir durum Bayern Munchen'de Arien Robben için geçerli. O da iki ay kadar sahada yeralamayacak gözüküyor. Ve Alman takımı Hollanda Federasyonu'na dava açmaya hazırlanıyor. Kulüpler açısından son derece makul bir talep aslında.

Bu noktada bu kadar büyük maliyetlerle oyuncuyu alan bir kulübün ulusal takımındaki sakatlıklar nedeniyle oyuncudan faydalanamaması ciddi bir tartışma konusu. Ve bence de FIFA'nın bu konuda ulusal takım federasyonlarına yaptırımlar getirmesi şart. Belki Kaka ve Robben'i Dünya Kupası'nda izlemek mümkün olamayacaktı ama bunun yerine kendi liglerinde ya da Şampiyonlar Ligi'nde sağlam bir Kaka'yı ya da Robben'i izlemeyi daha çok tercih ederdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder