23 Ağustos 2010 Pazartesi

Gemi Yan Yattı

Oturup da skor yazarlığı yapacak olsak Galatasaray'ı yerin dibine geçirmek gerekir. Oysa dün Galatasaray Bursaspor'dan daha iyi oynadı ve daha iyi oynaması bir kıstastır çünkü kabul etsek de etmesekde ligin beşinci ve son büyüğü ile mücadele verdiler.

Galatasaray'ın kaybetmesinin birkaç nedeni var. 17 korner atıp da rakibinize iyi bastığını ve bolca da pozisyon bulduğunuz bir maçta ancak bu nedenlerle kaybedebilirsiniz.
  • Galatasaray'da defans aksıyor, en başta Ali Turan ama dün ona Hakan Balta da katıldı. Neill ve Servet de müdahalede geç kalabiliyorlar. Ufuk mu Aykut mu diye bir sezon geçmez. Rijkaard birine karar vermeli ve sonuna kadar arkasında durmalı ya da yeni bir kaleci getirmeliler.
  • Milan Baros varsa bu takımda yeri garantidir. Ancak sakatlık sonrası eski form durumuna kavuşması birkaç haftayı alacaktır. Pozisyona giriyor ancak biraz ağır kalıyor. Formda bir Milan Baros dün kafadan hat-trick yapardı.
  • Ayhan, Mustafa Sarp ve Barış'tan kurulu orta sahanın hücuma desteği çok kısıtlı. Barış zaten bu takımın oyuncusu değil. Ayhan da artık iyi bir yedek olarak kalmalı takımda. Mustafa Sarp duran toplarda katkı sağlıyor ve hücumu beslemeye çalışıyor ama kısıtlı. Galatasaray'ın bu bölgede bir Guti'ye ihtiyacı var.
  • Yönetim-Rijkaard-futbolcu ve taraftar dörtgeninde müthiş bir güvensizlik hakim. Hiç kimse artık hiç kimseye güvenmiyor. Taraftar kendince haklı çünkü geçen sezondan beri bekledikleri total futbol yok sahada. Total futbolu oynayacak kadro da. Rijkaard da haklı çünkü istediği transferler yapılamıyor. Futbolcu bu karmaşada en suçsuz olanı belki de. Ama yönetim için de borçlanma konusunda tereddütlü bir tutum var. Yine geçen sene ki transfer politikasıyla mümkünse bonservissiz alalım amacındalar ama nereye kadar.
İşin özü Bursaspor vasat bir performansa rağmen geçen sezondan getirdiği düzen ve özgüven ile yıktı rakibini. Yoksa sahada ortaya konan futbol için Galatasaray hiç de yazılıp çizildiği kadar kötü değildi. Eksikler var tabi ama esas sıkıntı yönetim-Rijkaard-futbolcu ve taraftar arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder