29 Mart 2010 Pazartesi

Ne Haftaydı Be

Hafta başlamadan bu hafta virajı dönen takım kim olursa şampiyonluğun en büyük favorisidir diye yazmıştım. Dün Beşiktaş, bugünse Fenerbahçe virajı aldılar ve 3 puan avantajla önde gitmesine rağmen Bursaspor ve dördüncü sıraya düşen Galatasaray açısından işler bir hayli zorlaştı.

Galatasaray - Fenerbahçe maçı analizini yarın göndereceğim, ama ondan önce ne haftaydı be demek gerekir. Sezonun en stresli ve futbolun en heyecan verdiği haftasını geride bıraktık. İstanbul B.Ş.B karşısında Bursaspor şampiyonluğun en büyük adayı titri ile çıktığı maçta bu ağırlığı taşıyamadı. Cuma akşamı mesai dönüşü eve giderken Bursasporlular da TEM'de şarkılar söyleyerek Atatürk Olimpiyat Stadı'na doğru yol alıyorlardı. Onlar takımlarına güveniyorlardı ama olmuyor işte. Ne zaman Anadolu'dan bir şampiyon geliyor desek sahada bacaklar titremeye başlıyor. Bursaspor'un da yaşadığı ve bundan sonraki haftalarda da yaşayacağı budur aslında.

Ertesi gün bana göre yenilseydi Beşiktaş da lige veda etmiş olacaktı. Nitekim Eskişehirspor 2-0'ı yakaladığı maçın dönmesinde ve ardından girdiği iki pozisyonda 4-0'ı bulamamasında bir keramet olsa gerek. Nihat kaç haftadır gol atmadı hatırlamıyorum ama iğne deliğinde öyle bir top geçirdi ki can verdi siyah beyazlılara. İğne deliği demiken Bobo'nun golü de bir başka iğne deliği versiyonu oldu. 2-0'dan gelip 3-2 maç çevirmek kolay iş değil. Beşiktaş şimdi sımsıkı tutundu lige. Bursa son haftaya önde girse ve Beşiktaş'ın galibiyet dışında şansı olmasa bile deplasmanda kazanabilecek güvene sahip artık diye düşünüyorum. Önde olmak hele ki büyük takım değilsen çok zor. Beşiktaş arkadan geliyor önünde ise Bursaspor var.

Tabi bu geceden sonra bir de Fenerbahçe. Maç ile ilgili çok fazla söylenecek şey var. Kalitesi düşük ama heyecanı yüksek bir maç oldu. Bu maçla Fenerbahçe şampiyonluğun diğer büyük adayı oluverdi 90 dakikanın sonunda. Golsüz Eşitlik mükemmel yazmış: "Fenerbahçe kalecisi topu (afedersiniz ama) kıçıyla bile tutarken, Galatasaray kalecisinin eliyle değil kıçıyla kalecilik yaptığı bir maçta" diyor. Bu cümle maçın özetidir. Tabi ki Fenerbahçe'nin son on yılda derbilerdeki başarısını ayrıca analiz etmek gerekir. Ama Leo ile Volkan'ın yaptığı iki harekettir özünde maçın sonucunu belirleyen.

Ben bu haftayı karlı kapatan iki takım olacağını zannetmiyordum. Beşiktaş ipten döndü, Fenerbahçe de daha az şans verilen bir 90 dakikada büyük iş çıkardı. Şimdi ligin kısalan mesafesinde Şükrü Saraçoğlu'ndaki derbi herşeyi belirleyecek gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder