11 Mart 2010 Perşembe

Çocukların Gözünde Futbol



Futbolda şiddetin her geçen gün arttığı bir ülkede yaşıyoruz. Taraftar, kulüp ve futbolcu üçgeninde gün geçmiyor ki yeni bir şiddet olayı olmasın, bir yönetici tahrik yüklü açıklamalar yapmasın, sahada futbolcular birbirine girmesin.

Futbolu sevmek için benim çocukluğumda çok neden vardı, ben tribünlerin yarı yarıya maç izlediğini görebilen şanslı bir nesildenim. Ama çocukluğumda her zaman özlem olmuştur sevdiğim futbolculara dokunabilmek, ulaşabilmek. Eskişehir'de ilkokuldayken deplasmana gelen Sarıyer'de oynayan Rıdvan'ı ve Sercan'ı gördüğüm günü hala unutmam. Dokunamamıştım, imza alamamıştım o kalabalıkta ama görmüştüm.

Şimdiki çocukların ise bu şansları var. Artık o televizyonda gördükleri idollerine çok daha yakın olabiliyorlar. Türk Telekom'un çocuklar için oluşturduğu TT Çocuk web platformuna üye olup buradan başvuru yapan 22 çocuk futbolcu ağabeyleri ile birlikte elele sahaya çıkarak bu mutluluğu yaşayabiliyorlar.

Yeşil sahaya elele çıkıp seromonide yarısı kadar oldukları ağabeylerine aşağıdan baktıklarında gelecekteki kendilerini görebiliyorlar. Ben bunu biraz hani o meşhur Hagi'nin golünü kale arkasından izleyip sevinen Arda'ya benzetiyorum. Onlarda belki de kısa bir süre önce ellerini tuttukları ağabeylerinin sahada attıkları gole aynı küçük Arda gibi seviniyorlar.

Futbol saf duygularla oynandığı zaman çok daha güzel. Çocukluğumuzun mahalle aralarında geçtiği, kale direklerinin taşlardan yapıldığı günlerdeki gibi safiyane olabildiğinde. Yöneticilerin, futbolcuların, taraftarların bir an sadece bir an bu çocuklara kafalarını çevirip kendi çocukluklarını düşünmeleri bile yeter belki de futbolumuz üzerindeki bu şiddet ortamını dağıtabilmek için. Biran onlarında Lefterleri, Can Bartuları, Metin Oktayları izledikleri günlere dönmeleri yeter.

O zaman zannederim ağabeylerinin ellerinden tutan bu çocukların dünyasında futbolun onlar için neler ifade ettiğini daha iyi görebilecekler. Hiç kimsenin farketmediği bu çocukları farkettiklerinde hareketlerini, söylemlerini birkaç kez daha düşünüp gerçekleştirecekler.

Trabzonspor - Galatasaray maçında bu çocuklar yine ağabeylerinin ellerini tutup seromonide yeralacaklar. Umarım bu sefer herkes daha farklı bir gözle bakar bugünün küçükleri yarının devleri olacak çocuklara.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder