24 Mart 2010 Çarşamba

Barcelona Kanadında En Büyük Kim Sorusuna Üç Farklı Görüş

Kim daha büyük tartışmasına Barcelona kanadının en önemli üç ismi üç farklı yorumla katıldılar.

Başkan Laporta Messi için futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu yorumunu yaptı. Johann Cruyff ve Maradona ile birlikte Barcelona kadrosunda yeralan en iyi oyuncu olduğunu da sözlerine ekledi.

Ona göre Messi defalarca en iyi olduğunu kusursuz oyunuyla Barcelona'nın da lideri olduğunu gösterdi.

Barcelona teknik direktörü ise bu tartışmaya farklı bir açıdan yaklaştı. Guardiola Messi'nin Maradona'nın değerinden herhangi birşey çalıp götürmeyeceğini söylerken Messi'nin daha çok genç olduğunu ve bu karşılaştırmayı ancak Messi emekli olduktan sonra yapmanın doğru olacağını ifade etti. Halihazırda bu sorunun cevabını ise çok net verdi: "Benim jenerasyonum için Maradona en iyisidir".

Tartışmaya konu olan Messi'nin yorumu ise bir hayli manidar oldu. Messi "Efsane olabilmek için Dünya Kupası kaldırmak gerekir" şeklinde bir ifade kullandı.

Aslında Messi'nin söylemi çok net ancak Cruyff efsane olurken Dünya Kupası kaldıramamıştı mesela. Laporta'nın da Messi konusunda henüz erken yorum yaptığını söylemek mümkün. Galiba en doğru yorumu Guardiola yaptı bu konuda.

Kimin en büyük olduğunu zaman gösterecek. Ve bu tartışmayı Messi emekli olduğunda çok daha sağlıklı bir şekilde yapıyor olacağız.

2 yorum:

  1. messi en doğrusunu söylemiş. cruyff belki alamadı dünya kupasını ama 74'teki finaliyle çoğularına göre almış kadar oldu. dünya kupasını kazanamasa bile en azından cruyff gibi etki bırakabilmeli messi maradonayla kıyaslanabilmesi için.

    YanıtlaSil
  2. messide bir nevi haklı efsane olabilmesi için dünya kupası şartını koymuş kendisine işte bu yüzden dünya çapında büyük bir topçu, bizimkilerin hedefleri neler acaba ?

    YanıtlaSil