24 Ekim 2011 Pazartesi

Koyu Siyah

Geceye siyah forma ile çıkacaktı Fenerbahçe, olmadı. Zaten gece yeterince karanlıktı, bir de gündüz saatlerinde gelen deprem haberiyle hiç olamayacağı kadar siyaha büründü. Koyu siyah olur mu, olur...

Böyle bir ortamda Samsunspor karşısında Aykut Kocaman'ın deyimiyle ligin lideri değil, ligi gerçekten tek başına domine eden rolüne soyunmak için fırsat kaçırdı Fenerbahçe.İlk yarıda neredeyse hiç etkili olamadı. Bunda Stoch'un oynadığı kanatta oyunun genelinde hiç boş alan bulamaması en önemli etkendi belki de. Caner'in ilk onbirde başlamaması sol kanattaki akışkanlığı da engelledi. Gökhan Gönül ve Emre'nin kabuledilebilir formsuzlukları eklenince, Alex'in de vasat takım oyununda vasat performansı Fenerbahçe için oluşabilecek tüm galibiyet olanaklarını bitirdi aslında.

Defansta hiç pozisyon vermeyen bir takım var kaşımızda. Bu an itibariyle elimizdeki en iyi şey. Ancak geçen sene ki Alex'in arkasında dizilen baskıcı orta saha malesef yok. Mehmet Topuz ve Selçuk Şahin'in olmaması, Emre'nin yeni yeni oynamaya başlaması Fenerbahçe'deki sıkıntılar. İyi tarafı ise dün de olduğu gibi pozisyona çok hızlı birkaç topta giriyor olması. Ancak dün ki gibi üretkenlik beklenenin altında kalınca kötü sonuç kaçınılmaz.

Her türlü olumsuz şarta rağmen iyi gidebildi Fenerbahçe bugüne kadar. Şimdi önünde Beşiktaş sınavı var. Belki de bu sezon oynadığı en ciddi deplasman maçı. Sezonun deplasman kralı İnönü'den yıkılmadan çıkabilecek mi? Bu şartlarda kolay değil ama takımın ne kadar dirençli olduğunu belki de en net bu maçtan sonra değerlendiriyor olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder