27 Eylül 2011 Salı

Süper Lig Genel Görünüm

Sezon başında doğaldır, ilk 8-10 hafta zirveye dört büyükler dışında bir takım kurulur ve ligi domine eder. O takım genelde sezon sonunda da kendisine Avrupa kupalarında yer bulacak bir derece ile tamamlar ligi. Bu sezon İstanbul B.Ş.B bunu başaracak gibi gözüküyor.

Diğer adaylar Eskişehirspor ve Anadolu'nun tek şampiyon takımı Bursaspor. Büyüklere gelince açıkçası şimdiden birşey söylemek çok güç. Fenerbahçe sakatlıklardan kaynaklanan kadro sıkıntısını hasarsız olarak atlattı gibi ama oynanan oyun Gaziantepspor maçı haricinde pek umut verici değildi. Takım limitlerini bilerek geçmişten gelen alışkanlıklarını sahay koydu ve dört maçtan on puan çıkarmasını bildi.

Bu süreçte Galatasaray sahaya en çok tempo koyan takım görünümündeydi. Gelecek için iyiye işaret olmakla birlikte takımın çok ciddi bir striker problemi olduğunu görmezden gelemeyiz. Diğer yandan ağır defans hattı ve oyun içi lider konularında da kısmi sıkıntılar yaşıyorlar. Sezon ilerledikçe nasıl bir çözüm üretecekler göreceğiz.

Beşiktaş ise artık net bir tercih ortaya koymak zorunda. Quaresma'lı bir sirk takımımı yoksa Quaresma'sız daha az gösterişli ama futbol oynamaya çalışan bir futbol takımımı. Geldiğinden beri Guti ile birlikte hiçbir şey veremedi siyah beyazlılara Portekizli oyuncu. Hiçbir şey veremediği gibi Simao gibi takım düzeninde çok önemli işler yapabilecek oyuncuların oyununu da baltalıyor. bir de Carvalhal'ın ne kadar ehil bir teknik adam olduğu sorusu var ki onun için de görüş bildirmek konusunda erken davranmaktan kaçınarak bir şerh koyuyorum şimdiden.

Trabzonspor geçen hafta krizi Burak'ın hat trick'i ile atlattı. Atlattı atlatmasına da dört büyükler içerisinde en iyi durumda gözüküp sahada bal yapmayan arı gibiler. Bir türlü skor üretemeyen ve defansta basit hatalarla pozisyonlar veren Şenol Güneş'in öğrencileri geçen sezon ki performansı yakalayamayacaklar diye düşünüyorum. Bunda en önemli sıkıntı Trabzonspor'un omurgasını kaybetmiş olmasında ve yeniden yapılanmasından kaynaklanıyor. Çok önemli isimler kadroya dahil ettiler ancak giden oyuncuların özelliklerine sahip olmayan farklı futbolcular hepsi.

Sezon sonunda Ankaragücü hiç kuşkusuz düşecek ilk takım izlenimi veriyor şimdiden. Gaziantepspor toparlayacaktır ancak ben ligi Karabükspor açısından da parlak göremedim. Bana şu ana kadar heyecan veren takımlar ise M.P. Antalyaspor ve Orduspor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder