19 Eylül 2011 Pazartesi

Derin Fenerbahçe İşbaşında

Omurgası sağlam Fenerbahçe'nin Orduspor karşılaşmasından sonra deplasmanda Gaziantepspor'u zor yeneceğine dair  düşünceler vardı hepimizde. Ancak tam tersi oldu ve oyunda dakikalar ilerledikçe Fenerbahçe maça ağırlığını koyarak 1-0 mağlup duruma düştüğü karşılaşmadan 3-1 galibiyetle ayrılmasını bildi.

Fenerbahçe'nin oyun düzeninde bir değişiklik yok ancak Gökhan Gönül'ün sakatlığı nedeniyle sağ kanat eskisinden daha az randımanlı. Bekir'in sadece bir savunma oyuncusu olmasının bunda etkisi büyük. Öte yandan sol tarafta yeni transfer Ziegler 1,5 asist ile tamamladığı 90 dakika içerisinde gerek savunmada gerekse hücumda ve özellikle topsuz oyunda güven veriyor. Santos gibi topla driblingi iyi değil ama diğer bütün yönleriyle Santos'tan daha iyi olabileceğinin sinyallerini verdi.

Oyuna sonradan giren Bienvenu'nun da gerek orta sahaya yakın bölgelerde topu alışı ve fizik mücadelesiyle gerekse gol bölgelerindeki etkinliğiyle genç Niang olduğunu söylüyor herkes. Bu noktada yeni gelen iki yabancı oyuncunun giden oyuncularımızı aratmayacak düzeyde olmaları tombaladan çıkan şansımız gibi gözükse de esas Fenerbahçe'nin şansı omurgasını oturttuğu futbol düzeni.

Öyle ki bu düzen içerisinde Caner yıldızlaşıyor, Uğur Boral ben performansını beğenmesem de sağ kanatta dahi oyun üzerinde etkili olabiliyor. Kaptan yaz boyunca yaşananların etkisiyle ekstra motive çıktığı maçlarda mevcut performansını artırarak sürdürüyor.

Tabi bu maç trafiğinde geniş kadroya ihtiyaç var. Ancak kadronun içerisinde sakatlıktan dolayı yeralmayan Emre, Serdar, Gökhan ve Orhan'ın yanısıra Aykut Kocaman'ın yanında oturttuğu Stoch, Dia ve sonradan oyuna giren Bienvenu ciddi bir derinlik oluşturuyor takımda.

Şu an erken olmakla birlikte çok açık gözüken birşey var o da şampiyonluk yarışı içerisinde Fenerbahçe mutlaka olacak. Ve bu bile yaşanan sıkıntılı sürecin ardından çok büyük bir başarı aslında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder