23 Mayıs 2009 Cumartesi

Kurtların Hayali Gerçek Oldu



2004 sezonuna fırtına gibi girmişti VFL Wolfsburg Gerets yönetiminde. D'Alessandro'nun sürüklediği takım Bundesliga'nın ilk yarısında zirve mücadelesi verdi. Tıpkı bu sezonun ilk yarısında Hoffenheim gibi onlarında bu çıkışı sürprizdi.



Ama bu çıkış ligin ikinci yarısında Hoffenheim ile benzer bir kadere sahip. Daha sonraki yıllarda da pek bir varlık gösteremedi Kurtlar Bundesliga'da. Ta ki Magath'ın gelişine kadar. Bu sezon da şampiyonluk şansı verilen takımlar arasında isimleri pek geçmiyordu. Bayern mutlak favoriydi, Hoffenheim müthiş bir çıkış yakalamıştı, Stutgart, Hamburg, Werder Bremen, Schalke, Borussia Dortmund diye sayabilirdiniz sezon başında ancak Wolfsburg bu sırlamada aklınıza pek gelmezdi. Peri masalına Hoffenheim başladı, perdeyi Wolfsburg muhteşem bir galibiyetle Werder Bremen'i 5-1 yenerek kapattı.



Ligin ilk yarısını 26 puanla liderin tam 9 puan gerisinde ve dokuzuncu sırada kapatan bir takımın ligin sonunda ipi en ön sırada göğüslemiş olmasını ancak Magath'ın bir hayali gerçekleşirdik sözleri açıklayabilir. Bundesliga'nın gelmiş geçmiş en sıradışı şampiyonluk hikayesini yazdı Kurtlar kalan 17 maçlarında 43 puan alarak. On sekizinci hafta aldıkları Köln beraberliğinden sonra aralarında Hamburg'u deplasmanda 3-1, Bayern'i kendi sahalarında 5-1 olmak üzere tam on hafta galip geldiler. Bu seri onların 25. hafta zirveye çıkmasına yetti ve bir daha arkalarına bakmadılar.



Josue, Dzeko, Grafite, Misimovic, Barzagli...Hepsi için birşeyler yazılabilir ama bu başarının mimarı Magath için sayfalar yetmez. Seneye başta teknik direktörleri olmak üzere bu takım dağılacak ama Bundesliga bu şampiyonluğu bir daha asla unutmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder