21 Mayıs 2009 Perşembe

Barcelona - Manchester United

Barcelona- Manchester United Şampiyonlar Ligi finali dosyasını artık yavaş yavaş açıyoruz. Maç saatine kadar neler oluyorsa yansıtmaya çalışacağım. Bu maçın en büyük özelliği hiç kuşkusuz Messi - Cristiano Ronaldo düellosu olması.

Sadece kulüpler düzeyinde değil iki futbolcunun birbirilerine karşı gövde gösterisi. Ronaldo yılın futbolcusu, Messi ise önümüzdeki sezon için en büyük aday. Ve önündeki en büyük engel de bu maçı kazanmak zorunda bu ödülü alabilmek adına. Yoksa bu apoleti Ronaldo takarsa Messi seçilse bile biraz ayıplı bir seçim olur bu.

Futbolseverlerin büyük ölçüde Barcelona'yı desteklediğini görüyoruz. Çevremde kim varsa Barca'nın muhteşem sezonu bu üçüncü kupasını alarak kapatmasını istiyor. Geçen senenin şampiyonu ve yıllardır Alex Ferguson ile futbol dünyasını kasıp kavuran Manchester United bir anda ikinci plana itiliverdi.

Bu durumun kendileri de farkında ve aslında hiç de ihtiyaçları olmamasına rağmen bu maçı kazanmak onlar için de bir rüşt ispatına dönüşmüş durumda. Manu kazanırsa tek büyük benim diyecek, Barca kazanırsa senden büyük Barca var diyecek.

Şimdilik hayatımıza bu yoğunlukta girmese de futbolun gündemi aynen bu çerçevede. Ben son yıllarda bu kadar iddialı bir maç yaşadığımı hatırlamıyorum. Bir maçın iki büyük favorisi var ve hangisinin kazanacağını söylerseniz söyleyin savınızı destekleyebileceğiniz bir sürü enstrümana da sahipsiniz. Aynı durum Messi - Cristiano Ronaldo kıyaslaması için de geçerli.

Belki dağ fare doğuracak, belki de beklenen atmosferde bir maç olmayacak (bu çok ufak bir ihtimal ama belki) ama her yönüyle gelmiş geçmiş en büyük Şampiyonlar Ligi finali kapıya geldi dayandı. Herkesin beklentisi uzay futbolu izleyeceğimiz yönünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder