20 Şubat 2011 Pazar

Sonucu Ne Olursa Olsun Ligi Etkilemeyecek bir Derbi

Pazar akşamı muhtemelen yağmurlu bir havada oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi. Hiç olmadı rüzgarlı dolayısıyla hava şartları pek de iyi olmayacak. Ancak öyle bir derbi ki herkesin ateşin altına odun attığı gibi bir atmosfer yok aslında.

Ne Beşiktaş kazanırsa boyu uzayacak, ne de Fenerbahçe kazanırsa. Öncelikle Fenerbahçe açısından bugün gelinen noktada Trabzonspor maçı ile başlayan rallide üst üste dört haftada kazanılacak 10 puanın şampiyonluk yolunda büyük bir adım olacağını haftalar önce yazmıştım. Fenerbahçe 9 puanı çıkarttı, Fiyapı İnönü Stadı'na sadece bir puan kaldı tezimi doğrulaması için. Bir puan alınsa dahi olası bir Trabzonspor galibiyeti puan farkını dörde çıkaracak olsa da ben Trabzonspor'un artık baskıyı kaldıramayacağını düşünüyorum.

Son gelen bilgiler doğrultusunda karın kaslarında yırtık tesbit edilen Gökhan Gönül'ün de onbirde çıkacağını düşünürsek ideal onbiriyle puan almaya yakın bir görüntüye sahip sarı larcivertliler. Ancak önlerindeki en önemli psikolojik engel Dinamo Kiev maçından ağır yaralı çıkmış bir Beşiktaş olması.

Beşiktaş açısından da aslında ne uzayıp ne kısalacağı bir maç olsa da Schuster'in kaderini büyük ölçüde belirleyecek bir maçtan bahsediyoruz. Her ne kadar basında Demirören ve yönetiminin geçmişte hatalar yapıldığına ve Schuster'in arkasında durulması gerektiğine yönelik beyanatları yeralsa da tribün desteğini kaybeden bir teknik adamın artık kalması çok zor. Olası bir Fenerbahçe mağlubiyeti ise bu sonu daha da hızlandıracak. Ama bunun dışında değişen hiçbir şey olmayacak Beşiktaş'ta.

Derbi sonuçta derbi, favori Fenerbahçe, bu maçta daha çok hedefe kitlenen ise Beşiktaş. Hakem açısından oldukça zor ve gergin bir mücadele olacağı kesin. Maça Beşiktaş'ın hızlı başlayacağı da. Bir başka tahminim de bu maçın onbire onbir biraz zor biteceği yönünde.

Skor tahminim 1-1, mça hızlı başlayan Beşiktaş ilk golü bulur ama ikinci yarıda oyundan düştükçe Fenerbahçe eşitliği yakalar diye düşünüyorum. Hadi bakalım hayırlısı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder