7 Şubat 2011 Pazartesi

Gülü-Yorum

Beşiktaş-Kardemir Karabük maçında birçok hatalı hakem kararı vardı hiç kuşkusuz. Ama en tartışmasız olanı kale çizgisini geçen top değil, zira bunu göremeyen pek çok hakem var ve dünya futbolu çizgiyi geçen topların tesbiti için farklı yöntemleri tartışıyor, resimdeki pozisyonda Emenike'nin son adam olan kaleci Hakan Arıkan tarafından düşürülmesiydi.

Yönetici kimliğini taşıyanlar bazen o kadar körleşiyorlar ki başarısızlık halinde hakem camiası suçlanmaya başlıyor. Hatta iş o kadar ileri gidiyor ki hakem odasını basarız tehdidini savurabiliyorlar. Ligin ilk yarısı tamamlandığında Aziz Yıldırım aba altından sopa gösterdi. Hemen ardından Adnan Polat eleştirmeye başladı hakemleri ki bu daha komikti. Zira Galatasaray'ın hakemlerle ilgili değil kendi berbat yönetimiyleydi ilgili sorunlar. Nitekim ne Fenerbahçe ne de Galatasaray taraftarları yutmadı bu haykırışları.

Serdal Adalı'nın geçen gün ki çıkışını da aklı selim Beşiktaşlılar yemediler hiç kuşkusuz. Beşiktaş sorunu en aramaması gereken yerde hakem yönetiminde arayarak ya da bilinçli olarak hedef saptırarak olmayacak bir işe imza attı. Oysa birçoklarına göre en derin kadroya sahip olan bir kulübün saha içi başarısızlığını kendi içinde araması gerekir. Türk futbolu ilk defa yıldız futbolcu görmedi ki hakemler ve futbol camiası ezilsin onların karşısında. Üstelik de Beşiktaş'ta dünya yıldızı kategorisinde iki adam var. Biri Guti diğeri ise Quaresma. Ve Karabük karşısında biri hiç oynamadı.

Yaş ortalaması Süper Lig'in en yüksek takımı. Buna rağmen orta sahasın en dinamik olması gereken takım da Beşiktaş. Ama ne orta sahası ne de forvet hattı top rakipteyken yeterince baskın oynayabiliyor. Schuster'in oyunu rakip sahaya yıkacağım ve alanı daraltarak oynayacağım prensibi de bu baskısız oyun nedeniyle defansın arasına atılan her uzun top da gedik veriyor. Ve yine malesef ki bu araya atılan toplara yetişebilecek deparlı ve defans oyuncusu yok Kara Kartal'ın.

Serdal Adalı ve diğer yöneticiler komik duruma düşüyorlar bu açıklamaları ile. Üstelik bu açıklamalarını Beşiktaşlılık duruşu kisvesi altında yaparak. Olmuyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder