9 Temmuz 2010 Cuma

Taşları Yerine Oturtan Transfer

Arnavut adam inatçı olur, kavgacı olur, yenilgiyi kabul etmez. İsyan edendir her zaman ki Lorik Cana'nın her hücresine yansımıştır bu durum. Genetik sonuçta biliyorum ben de yarı Arnavut'um.

Galatasaray Keita ve Dos Santos'un yokluğunu arayacak mı diye taraftarlar endişe ededursun, bir tarafta da Haldun ağabeylerine ağıtlar sürerken hiç de fena işler yapılımıypor aslında sarı kırmızılılarda. Öncelikle Elano'nun yeri bellidir artık. Brezilya Milli Takımı'nda ne oynuyorsa onu oynayabilir zira sağ kanadın kralı artık Elano'dur. Solda Arda'nın ileri uçta da Milan Baros'un olduğu bir Galatasaray'da Cana gibi bir savaşçının orta alana monte edilmesi akıllı bir iş olsa gerek.

Bu yıl yeniden şekillenen Galatasaray'da bir iki küçük rötuş eğer geçen sezon Baros'un yaşadığı uzun dönemli sakatlık gibi bir şanssızlık yaşanmazsa bana göre ligin en seyir zevki yüksek takım kurgusunu yaratır. Bu noktada Galatasaray'ın biri orta saha biri de forvet hattı olmak üzere yapacağı iki transferle kadroya katacağı derinlik TSL için yeterlidir.

Bir diğer konu ise saha içerisinde kaptan olmasından dolayı fazlasıyla Arda'nın üzerine yıkılan liderklik konusunun Lorik Cana'nın gelişiyle paylaşılacağı gerçeğidir. Steve Bruce'un ağzından şu ifadeleri vermek yeterli onun Galatasaray'da neler yapabileceğini göstermek için: "Lorik'in oyun anlayışı ve yaklaşımını görünce onu kaptan yapmamamız kadar doğal birşey düşünülemezdi".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder