14 Temmuz 2010 Çarşamba

Bugün Guti Yarın Raul























Tecrübe parayla satın alınmaz lafını kim söylediyse haltetmiş. Beşiktaş Guti ile tecrübeyi satın aldı. Real Madrid formasıyla 385 maça çıktı, gözünü açtığı kulüpten çok daha iyi teklifler olmasına rağmen Schuster etkisiyle Beşiktaş'a imza attı.

Guti transferi Quaresma transferinin önünde bir iş açıkçası. Hatta Hagi, Anelka, Roberto Carlos isimleri kadar da flaş bir isim belki de. Ofansif özellikleri de defansif özellikleri de Turkcell Süper Lig'in kalitesinin birkaç gömlek üzerinde. Tıpkı Quaresma gibi sıkıntılı bir futbolcu ama futbolcuyu yönetmek de Schuster'in işi.

NTVSpor Raul'un da eli kulağında diyor. Açıkçası hiçbir kulüp bir sezonda bu kadar büyük isimlere imza attırmadı, attıramadı. Beşiktaş da bu işi kim yönetiyor bilemiyorum ama Yıldırım Demirören olmadığı kesin. Birçok Beşiktaşlı ve futbolsever paranın kaynağını da merak ediyor ama şimdilik bu işi gözardı edebiliriz. En azından harcanan para Tabata için verilen 8 milyon euro gibi çöpe giden para değil, çok daha düşük bir bonservis bedeliyle çok daha iyi oyuncular. Quaresma için ödene para 7,3 milyon euro. Guti için birşey ödenmeyecek diye biliyorum.

İspanyol futbolcular Türkiye'ye uyum sağlayamıyor diye bir iddia da var ortada ama bu iddia da Guti ve ardından Raul gelirse bir safsata olarak kalacaktır. Herşeyi bir kenara bırakıyorum Turkcell Süper Lig'de bu isimleri görecek olmak büyük bir zevktir Türk futbolseverleri için.

Hangi takımın taraftarı olursanız olun zevkini çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder