8 Temmuz 2010 Perşembe

Güzel Oyun Kazandı

Demek ki futbol 22 oyuncu ile oynanan ve topun bir o kaleye bir bu kaleye gidip sonunda Almanlar'ın kazandığı bir oyun değilmiş. Zira dün akşam topun İspanyol kalesine gitme sayısı bir elin beş parmağını geçmez ki onlarda sadece Kroos'un vuruşu etkiliydi. O topta da Casillas üzerine düşeni yaptı.

Maçtan önce favori hale gelen Almanya turnuva başından beri rakipteyken alanı daraltan ve topu kaptığında hızla rakip kaleye inen oyununu Thomas Müller'in yokluğunda bir de karşısında İspanya olunca aynı düzeye taşımanın çok uzağında kaldı. İspanya ise bugüne kadar turnuvada Euro 2008'deki ışığı verememişti. Hatta Paraguay maçında elenmenin eşiğine geldiler. Ama dün akşam vites yükselttiler ve bunda formsuz Torres'in kenara alınıp oyuna David Villa'nın ileride başlaması yeterli oldu.

Almanya 2010'dan çok hoş bir tat bıraktı ağızlarda. Ama artık assolist sahne almış gözüküyor. Devir İspanyol futbolunun devri ve Dünya futbol tarihi adına belki de en güzel devirlerden biri. 2010'da eğer bir terslik olmazsa güzel oyun kazanmış olacak ve bunu en iyi yapan da açık ara İspanyollar.

Galiba İspanya'nın çıldırtıcı pas trafiğine dayalı oyununu 2012'de, 2014'te sürdürebilecek varisleri de Almanlar. Şimdilik usta kazandı, çırak ise iyi yolda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder