19 Nisan 2010 Pazartesi

Ahlaksızlık mı?

Birkaç yazı okuyunca ister istemez iki kelime edesim geldi. Bilica'nın kazı çalışması tam anlamıyla çirkefçe bir harekettir. %100 katılıyorum. Ama olayı Fenerbahçe ahlaksızlığına getirmek de ahlaksızlığın önde gidenidir bana göre.

Yine bu hareketin kendini yere atarak penaltı almaya çalışmak, ofsayt olmayan pozisyonda yırtınarak elini kaldırmak ya da meslekdaşının futbol hayatını bitirecek tekmeler savurmaktan hiçbir farkı yoktur nazarımda ama fazlası da yoktur.

Ama kimsa kalkıp da ahlaksız Fenerbahçe diyemez, tıpkı Galatasaray'ı ya da Beşiktaş'ı ahlaksızlıkla suçlayamayacağı gibi. Ahlaksız olan camialar değildir, kişiler olabilir ki geçmişte o kişiler yüzünden Nalga ya da Çaykur Rizespor gibi lekeler sürülmüştür camialara. Ya da bir kulübün başkanının maçların sahada kazanılmadığını öğrendik demesi gibi lekeler.

Ama bir camiaya ahlaksız demek de ahlaksızlığın önde gidenidir. Maç sonrası o sinirle uzatılan mikrofona galiz ifadeler kullanan yöneticiler ne yapıyorsa aynısını satırlara dökmektir. O kadar...Biri blog ahlakı mı dedi?

10 yorum:

  1. bu yazdıgında haklısın ama suana kadar bilicanın yaptıgı ile gurur duymayan cirkeflik olarak goren tek fenerbahcelisin diyebilirim. Facebooktaki arkadaslarım bile bahsetmiyor olaydan

    YanıtlaSil
  2. Blog yazanların ya da bloglara yorum bırakanların maçın hemen ardından saçmalama hakkı vardır. Nihayetinde bi taraftır ve saçmalayabilir ama esas mevzu şu; birisine çamur atarken, benzer hareketi senin adamların da yaptığında susmayacaksın ya da sizi eleştirdiklerinde ahmakça savunmayacaksın onları.

    YanıtlaSil
  3. fenerbahçe camiasını bu şekilde nitelendirmek doğru değil tabii..

    en ufak hakem hatasında sonra cıkıp acıklama yapan başkan ve yönetim kurulu fenerde.. her maçta hakemlerin agzına sıçan emre fenerde her karara itiraz eden alex lugano fenerde sağa sola tekme atan çukur açan bilica fenerde..

    bi zahmet insanların böyle bir toplulugun bulundugu camia hakkında birşeyler söyleme hakkı olsun..

    YanıtlaSil
  4. Taraf tutmakla taraf olmak arasında ince bir çizgi vardır. Bir takımı çok sevebilirsiniz ama yanlış yaptığında da abi hatalı demek ne nankörlüktür ne de riyakarlık.

    Öte yandan yorum bırakanlar için bir şey diyemem ama blog yazanlar için yazılanları saçmalama olarak adledemiyorum. Ha herkes yazsın tabi de ben de bu şekilde yorum yazan bloglara ahlaksızca yazdınız diyebilirim tabi ki de. Çünkü bence saçmalama çizgisini geçen yazılar bunlar.

    YanıtlaSil
  5. yunus seni tebrik ediyorum, bunları yapan tek bir takım var bu ligde:-)

    YanıtlaSil
  6. Yani şöyle örnek vereyim, benzer hareketi kendi topçuları yapsa, bugün ağlayanlar acep yine "ya bu ne ya? gönderim bu adamı" diyebilirler miydi? Ben bunu çok merak ediyoru

    YanıtlaSil
  7. Aslında evet bir kaç çirkef oyuncu kulüp hakkında fikir vermemelidir ancak kulübün dinamikleri futbolcuları ve taraftarları bu hale getiriyorsa bunun önüne geçilemeyebilir.Ayrıca bu tek bir futbolcunun tasarrufu da değildir.Fenerbahçe'ye gelen oyuncuların hepsinde bir değişim söz konusu oluyor.Evet her takımda çirkef adamlar her dönem oldu.Fenerbahçe'de ise bu adamlar aynı şeyleri sürekli yapar oldu.

    Sağ baştan sayalım,volkan'ın ahlaksızlık konusunda en son gs maçında yaptıklarını gördük,bilica ve lugano'nun örneklerini vermeye gerek yok.Emre zaten her maçta yayıncı kuruluşun kameralarına ağız dolusu küfür ederken yakalanıyor,alex centilmen görünümlü sinsi bir provakatör,efendi dediğim gökhan gönül bile dün her düdükte hakemin üstüne çıktı resmen,işinde gücünde adam güiza bile kavga çıkarmaya çalışıyor.Taraflı tarafsız çogunlugun saygısını kazanmış olan Semih dün yaptığı sahtekarlıgıyla gözden düşmüştür.

    YanıtlaSil
  8. fener çirkeftir ötesi tartışılamaz bile ve bu çirkeflikten beslenen bir takımdır. normal bir fener zaten ligi 5 nci bitiriri onlar çirkef kavgacı ve saha dışında bir şeyler yapmalı ki fener bir yerlere gelsin aksi halde fener olmaz zaten

    YanıtlaSil
  9. Ben bu yorumlara taraf olarak değerlendirilmemek için daha fazla yorum yapmıyorum. Sadece ve bırakılan yorumların fazlasıyla taraftar gözlüğüyle bırakıldığını düşünüyorum. Kimse bu görüşümden dolayı kırılmasın çünkü beni de taraf adledebilirsiniz ama yazının başında Bilica'nın hareketini çirkeflik olarak yorumladım. Fenerbahçeliler şudur diyen bu bakış açısının kutuplaştırmadan başka bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Babası Galatasaraylı, dedeleri Fenerbahçeli, dayısı Galatasaraylı, dayısının oğlu Beşiktaşlı biri olarak.

    YanıtlaSil
  10. Bir camiaya laf atarken mesela babanızı düşünün, bütün fenerbahçeliler ahlaksızdır demek babanız fenerbahçeli ise onu da kapsar. Ya da anneniz, ya da dedeniz, halanız, teyzeniz, oğlunuz. Bu nasıl bir kör bakış açısıdır anlamak mümkün değil.

    YanıtlaSil