12 Mart 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi'nde İngilizlerin Gecesi


Arsenal çok zorlandı, Roma bu yıl kendi sahasında final oynama arzusuyla sonuna kadar direndi ancak penaltılarda turu geçen takım Arsenal oldu.

Manchester United Alex Ferguson yönetiminde Morinho'nu n başında bulunduğu Porto ve Chelsea'yi sadece bir kez yenebilmişti. 2-0'lık ikinci galibiyet Manu'yu bir üst tura taşıdı.

En parlak galibiyeti alan takım Liverpool oldu. 4-0 ile Real Madrid'i gömdüler. İngiliztakımları içerisinde belki de en zorlanını işi 90 dakikada bitirmesine rağmen Chelsea oldu. Ama 2-2 ile onlarda turu geçince İngilizler İtalyanlara karşı 3-0, toplamda 4-0 yaptılar bu turu.

Bu tur öncesinde İtalyan Milli Takım Tekknik Direktörü Lippi Avrupa Kupaları'nda İtalyan takımlar devam edememesi halinde bu durumun Milli Takımı'da olumsuz etkileyeceğini söylemişti. Şimdi tam da bu durumla karşı karşıyayız.




Şampiyonlar Ligi gecesinin en önemli notlarından biri Morinho'nun Avrupa basınına röportajlarını verip basın toplantısının ertesinde Roma-Arsenal maçının penaltı atışlarını da izleyip, son olarak Ferguson'la vedalaşmasının akabinde takım otobüsüne doğru giderken bir taraftarın saldırısına uğraması olsa gerek. Türkiye'de olsa alışığız da bu olay Old Trafford çıkışında takım otobüsünün orada olunca insan şaşırıyor tabi.



Tüm bu olaylar yaşandı ama gecdnin yıldızı bu olay yüzünden değil, beyanatı yüzünden Morinho oldu. "Tüm İtalyanlar elendiğimize sevinecekler ama ben bu konuya aldırmıyorum. Kızgın değilim sadece üzgünüm çünkü kazanacak kadar şanslı değildik. Bu kupada artık ilerleyemiyorz ama unutmamak gerekir ki Scudetto devam ediyor."

Maçtan önce birgün İatlya'da oynayabileceğini çünkü dünyanın en güzel kadınlarının orada olduğunu belirten Ronaldo ise attığı bir golle vatandaşına hiç acımadı.

34 'lük Scholes ve 35'lik Giggs'in performansları düşünüldüğünde genel yorumlar Manchester United'ın veteranlarının maçı aldığı yönünde. Zaten geçtiğimiz günlerde Ferguson Giggs ile ilgili bir demeç vermiş ve ondan yararlanmaya devam edeceklerini söylemişti. Bildiğim kadarıyla sözleşmesini bir yıl daha uzatmışlardı.

İspanyolların yüz akı Villa Real ve Barcelona oldu. Gecenin en gollü maçlarından birinde 5-2'lik görkemli galibiyeti Messi bu sezonun en güzel ŞL golü ile süsledi. Henry ise gecenin en iyi performansı ile. Villa Real ise zoru başardı ve Panathinaikos'u deplasmanda avladı. Athletico aynı şeyi başaramayınca 4 İspanyol'dan geriye ikisi kaldılar.


İspanyollar arasında en manidar demeç Cassilias'tan ve Xavi'den ardarda geldi:
Cassilias: Artık lige odaklanmalıyız...

Xavi: Real Madrid'i dert etmiyoruz...

Bayern Münih ve Porto buradan ileriye gidebilecekler mi o da bir soru işareti olarak kaldı zihinlerimizde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder