9 Mart 2009 Pazartesi

Fenerbahçe'de Zirve Hesapları



Fenerbahçe vites artırdı. Son bir hafta içerisinde önce iki kez lideri devirdiler, ardından Kadir Has Stadı'nın açılışı nedeniyle daha bir motive olmuş son yılların başarılı ekibi Kayserispor'u devirdiler.



Pazar akşamı oynanan 90 dakikaya baktığımızda çok açık şekilde farklılıklar göze çarpıyordu. Fenerbahçe'nin vites artırmasındaki başlıca etken Semih'in ilk onbirde düzenli olarak oynamaya başlaması oldu. İkincil etken ise Emre'nin form durumunun her geçen gün artması. Gökhan Gönül ve Roberto Carlos'un defansın her iki kanadında ortaya koydukları savunma anlayışı ve hücuma verdikleri destek, Alex'in Semih'le olan birlikteliği ile veriminin bir kat daha yükselmesi takımın çehresini bir anda değiştiren etkenler.



Fikstür dezavantajına rağmen lig öyle bir hale geldi ki Fenerbahçe biranda kendisini şampiyonluk potasında buldu. Şu anda liderler arasında sadece 3 puan var.

90 dakikaya geri dönecek olursak Kayserispor'un baskılı oynamaya çalıştığı ancak eksik kalmasına rağmen Fenerbahçe'nin kontrolünde geçen bir maç izledik. Volkan Demirel atıldıktan sonraki bölümde baskısını daha da artırmasına rağmen gol pozisyonu bulamayan Kayserispor ya da bir başka deyişle pozisyon vermeyen Fenerbahçe maçı 2-0'a da bağlamış oldu. Arogones yerinde ilk iki değişikliği ardından Emre-Güiza değişikliği ile eleştirilebilir ancak ben Arogones'in takımın çıkamadığı dakikalarda rakibi daha da tedirgin edebilmek ve rakip yarı alanda baskı kurabilmek adına bir orta saha çıkarıp forvet tercihi yaptığı kanaatindeyim. Bu anlamda da Arogones'i eleştirmeyeceğim.



Fenerbahçe açısından ilginç bir noktaya da değinmek gerekiyor. Defans, orta saha ve forvet bugüne kadar atılan 45 golü paylaşmış gözüküyorlar. Bu da Fenerbahçe adına aslında pozitif bir durum. Genelde forvet oyuncularının bu yükü taşıdıkları gözönüne alındığında orta saha ve defansın skora katkısı çok önemli.

Önümüzdeki haftalarda bu performans yükselişinin ne kadar kalıcı olduğunu göreceğiz. Sürdürülebilir hale gelirse son üç maçta ortaya konan futbol Fenerbahçe'yi zirveye taşıyabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder