30 Mart 2009 Pazartesi

Rüya Takımlar - Liverpool

Independent Gazetesinin Rüya Takımlar seçimlerine Liverpool ile devam ediyoruz. Üzerine bir film yapılacak takım için tam da zamanıydı bu yazıyı yazmanın.
Kaleci: Ray Clemence

Benim izlediğim en efsanevi kaleci Bruce Grobbelar'dır. En azından penaltı vuruşları esnasında. Clemence'i izleyemedim, yaşım müsait değildi. 1968-81 yılları arasdında 666 kez bu formayı giyen Clemence 70'li yılların o efsane kadrosunda yeralmış önemli bir isim. Bu forma altında Premier Lig ve Avrupa'da kazanılmış toplam 12 kupası var.

Sağ Bek: Phil Neal


Northampton Town'da 23 yaşına kadar forma giydikten sonra kırmızılara katılmış ve bu forma altında 648 resmi maça çıkmıştır. Ardarda hiç sakatlanmadan 417 maça çıkma gibi inanılmaz bir rekora sahiptir. Bu forma altında bir sağbek için muhteşem sayılabilecek bir gol sayısına ulaşmış ve 60 gol atmıştır. Günümüzde bu rakama ulaşan bir sağbek var mı bilmiyorum.

Defans: Alan Hansen



1977-91 yılları arasında forma giydiği Liverpool'da 623 kez forma giymiş, 3 Avrupa Kupası, 8 Premier Lig, 2 FA Cup ve 4 Lig Kupası kazanmıştır. Buna karşılık her sezon başına ortalama 1 gol gibi mütevazi bir istatistiği de bulunmakta. ama o daha çok defansif anlamda bir zanaatkar olarak tanınıyor.

Defans: Mark Lawrenson



Hansen ne kadar ekonomik oynayan bir oyuncuysa Lawrenson'da tam tersi. Sekiz yıl giydiği Liverpool forması ile 332 resmi maça çıkan Lawrenson bu forma altında 1984'te Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası dahil on kupaya sahiptir. İnatçı yapılı bu İrlandalı rakip forvetlerinde korkulu rüyası olmuştur.
Sol bek: Alec Lindsay


Onun için sol ayağı ile portakalı soyabilecek yeteneğe sahip derler. 1969-77 yılları arasında 248 kez giydiği Liverpool forması ile Lig şampiyonluğu, FA Cup ve UEFA Kupası kazanmıştır.

Sol Kanat: Billy Liddell

İzleyen varsa beri gelsin. 1938'den 1960'a kadar kırmızıların formasını giyen Liddell 537 maçta tam 229 gol atmıştır. Efsane Matt Busby tarafından Liverpool'a 23 yaşında getirilen Liddell için fotografta da anlaşılacağı üzere inanılmaz güçlü bacaklara sahip olduğu söylenir.
Orta Saha: Graeme Souness

Nam-ı değer Kadıköy Fatihi. 7 yıllık bir Liverpool kariyeri ve 358 maça sığdırılan 58 gol. Onun oyunu bir kemancının zerafeti gibidir. 1982'en 84'e kadar üstüste 3 toplamda 5 Premier Lig Kupası'na, 4 Avrupa Kupası ve 4 Lig Kupası eklemiş bir futbol sanatkarı.
Orta Saha: Steven Gerrard
Bana göre şu anda dünya futbolundaki en büyük yıldız. Bu karşılaştırmaya Messi ve Cristiano Ronaldo da dahil. Başka söze gerek yok.
Sağ Kanat: Kevin Keagan

Asıl yeri orta sahanın sağı ama mecburen kanada koyduk. Liverpool efsanelerinin başında o gelir. 7 yıl forma giydiği Liverpool'da 323 maçta 100 gole imza atmıştır. Billy Shankly tarafından 35.000 pounda 1971'de Liverpool'a getirilmiştir. O yıllarda tanıdık bir isim John Toschack ile mükemmel bir uyum yakalamışlardır. Kop tribünleri için bir Pop Star ya da idol olan Keagan efsanesi 1977 yılında Hamburg'a transferi ile sona ermiştir. Liverpool ilk Avrupa Kupası'nı Keagan'lı kadrosu ile kazanmıştır.
Forvet: Kenny Daglish

Keagan'dan 7 numaralı formayı devraldığında Liverpool ligi ve Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı yeni kazanmıştı. Bu formayı üzerine geçirdikten sonra 515 maçta 172 gole imza attı. Ian Rush ile muhteşem bir ikili oldular. 8 Premier Lig, 2 FA Cup, 4 Lig Kupası ve 3 Avrupa Kupası bu listede yeralması için fazlasıyla yeterli.
Forvet: Ian Rush

660 maç 346 gol, onun forma giydiği yıllarda ne yazık ki mazlumu tutma hevesimden dolayı Everton taraftarıydım. Sonradan Liverpool'u sevenlerdenim ben. Ama bu adamı hep sevdim. En baba takımım Juventus'ta geçirdiği bir sezonda dahi. Daglish'le uyumları sayesinde Liverpool'u başarıdan başarıya taşıdılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder