9 Mart 2009 Pazartesi

Amansız Takip

Sezonun ortalarında La Liga'da zirve yarışının bittiğini ve Barcelona'nın şampiyonluğu ilan ettiğini yazmıştı tüm spor basını. Ne var ki hepimiz Rijkaard döneminde Real Madrid'e hediye edilen şampiyonluğu es geçtik.

Bu hafta öncesi 4 puana inen farkın coşkusuyla çıktı Real Madrid aynı şehrin diğer büyüğü Athletico karşısına. Ama karşılarında bir önceki haftanın zafer sarhoşluğunu değil, aksine şevkini hala üzerinde taşıyan bir takım buldular. 90 dakika boyunca defansın arkasına atılan toplarda o kadar büyük boşluklar vardı ki, Aguero ve Forlan ikilisi biraz egoist olmasalar farklı bir galibiyet alması içten bile değildi Madrid şehrinin ikinci büyüğünün. İlk yarıda savunmanın sağına çekilen Lasssana Diarra'nın ikinci yarıda tekrar kendi yerinde oynaması da bu farkı engelleyemecekti.



Maçın ilk yarısında orta saha çizgisi üzerinde Aguero'nun verip derinlemesine soldan yaptığı boş koşu ile topu tekrar önüne alarak Real Madrid kalesine yöneldiği pozisyonda Lassana yerini yadırgamanın verdiği sıkıntılarla yetişemedi bile. Defanstaki son Real Madridli karşısında Forlan ve Maxi ile birlikte 3 Athletico oyuncusu vardı ve nitekim kaçınılmaz gol geldi.



Benzer pozisyonları ikinci yarının başında golü yemesine rağmen maç boyunca buldu Athletico Madrid. Ama Aguerro'nun Forlan'a goldeki asisti gibi bir asist hiç gelmedi bir daha bu iki oyuncudan. Real Madrid ise özellikle ilk yarı boyunca akınları Robben'in sürüklemeye çalışmasından başka birşey üretemedi. İkinci yarıda oyuna giren Higuain'in pasında çok az bir mesafeyle ofsaytta olmasına rağmen Huntelaar'ın rakip defansın önüne geçişi, daha sonra ayağının içiyle ters taraftan dönüp yaptığı vuruş forvette oynayacak futbolcu adayları için ders niteliğindeydi. Tabi Huntelaar'dan ders almak kimin aklına gelirdi ama adam hakikaten incelikle dokudu pozisyonu.



Real Madrid maç sonunda 1 puana sevindi demek doğru olur. Bu maçla birlikte puan farkı tekrar altıya yükselse de Barcelona'nın fikstürü onları hala potada tutuyor. Ramon'la birlikte on haftadır süregelen galibiyet serisi sekteye uğradı ama hala yenilgi yüzü görmediler. 90 dakikalık performans onları Şampiyonlar Ligi maçında Liverpool karşısında zorlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder