23 Ağustos 2011 Salı

Play Off "Fikri"

TFF iftar yemeğinde ortaya bir fikir attı, kulüplerin büyük bir kısmı destekledi ama ortalık birbirine girdi. Ben baştan fikrimi söyleyeyim: Play Off'a karşıyım ilk bakışta ama proje adı verilen ancak henüz fikir aşamasında olan uygulamanın tam anlamıyla projelendirildiğini görmeden net bir fikir beyan etmek de mantıklı değil.

Öncelikle işe şu boyuttan bakalım: herkes bir projedir tutturmuş ama detayların belli olmadığı içeriği oluşturulmamış ve dayanakları sunulmamış bir şeye proje değil fikir denir. Diğer taraftan şu karşı çıkma argümanı da bana çok saçma geliyor. "İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya gibi dünya futbol endüstrisinin önde gelen ülkelerinde uygulanmayan bir sistem nasıl olur da Türkiye'de uygulanır" diyor büyük bir çoğunluk. Bu bir karşı çıkma, muhalefet etme argümanı olamaz. Olmamalıdır da. Zira bu ülkelerden sadece İngiltere'de 3 puan uygulaması varken bunu takip eden ve kabul eden bir ülke federasyonunun topraklarında oynanıyor bu oyun ve bugün gelinen noktada tüm dünya 3 puanlı sisteme geçti.

Yenilik ve gelişim denilen şey hiçbir zaman takip ederek olmaz, daima öncü fikirleri hayata geçirerek mümkün olabilir. Bu nedenledir ki ilk başta fikre karşı olmakla birlikte projelendirilmesinden sonra nasıl bir yapıya bürüneceğini merak edenlerdenim ben. Öte yandan mesela basketbolda benzer bir play off sistemi varken herşeyin güzel olmasıyla, futbolda olduğu zaman adaletsiz olması arasındaki farkı anlayamıyorum. Niye? Basketbola play off sistemini getiren Amerikalılar olduğu için mi? Amerikalılar uygulayınca pek de güzel oturan ve tüm dünya tarafından takip edilen bir sistem futbolda bunu Türkiye uygulamaya kalkınca mı saçma oluyor?

Bunlar da benim bu fikri bir proje gibi değerlendirip saçma sapan yorumlarla eleştirenlere karşı argümanlarım. Projeyi tam olarak görmeden de daha detaylı bir iyi ya da kötü yorumu yapmak taraftarı değilim şu aşamada.

3 yorum:

  1. Playoff endüstiryel spor anlayışının geldiği son noktadır. Daha fazla maç olsun, gelirler artsın diye bulunan bir sistem. Ayrıca NBA de 4 farklı grup kurulmuş. Buna istinaden playoff yapıyorlar. Eğer Marmara , Akdeniz gibi bölgeler üzerinden gideceksek o zaman iyice içinden çıkılmaz bir sistem bizi bekliyor.

    YanıtlaSil
  2. Bu Playoff Projesi tamamen Mehmet Ali Aydinlar beyin sike skandaliyla sictim simdi playoff fikrimle siviyorum demesidir. Sike skandalini ellerine gozlerine bulastirdilar ee hemen napalim o zaman gundemi karistiralim balik hafizali Turk halki zaten unutucak bu sike skandalini araya sokalim bir playoff projesi.

    Ee bu durumdan kim kazancli cikicak peki ? Kici tutasan , FB kume duserse yaridan fazla abonesini kaybedicek olan sponspor Digiturk. Digiturku hemen kurtaralim o yuzden kimin umrunda Turkiye kupasi , kimin umrunda kicini yirtip 34 mac kazanip 1. olan takim.

    FB, GS , BJK'nin kasmasina gerek yok, 4. olan da nasilsa playoffta sampiyonluk yapicak.

    Iste vizyonsuz insanlarin olusturdugu TFF. Sistemlerine de, sike yonetimlerindeki tavirlarina da lanet olsun.

    YanıtlaSil
  3. bursasporluyum, şimdiye kadar pek çok hüzün hüsran hezimet haksızlık yaşadık ama bu sene ki kadar hayasızlık görmedim, ulan tefefe ve bursaspor yönetimi bize bunları yaşattınız ya allah belanızı versin, bu tüpçü dene meymenetsiz herifin bizim adımıza çıkıpta açıklama yapması hazmedilecek gibi değil, ben sizin alayınızı emi, ulan siyaset bulaşmasın spora derdim ama, yemin billah tayyip gelip te ligi futbolu yasaklasa sesimi çıkartmam,şerefsizler topluluğu

    YanıtlaSil