27 Ağustos 2011 Cumartesi

Omurgada İlk Çatlak

Gemiyi ilk onun terkedeceğini biliyorduk hepimiz. O yüzden garipsemedik de. İyi bir profesyonel Lugano, hisleriyle değil, futbol yaşamını ve kariyerini düşünerek önünü net görmek için terketti Fenerbahçe'yi. Geçmiş sezonlarda ismi sıkça İtalyan kulüpleri ile anılsa da o Paris'i tercih etti.

Normal şartlarda FEnerbahçe'yi bırakıp PSG'ye gitmezdi, ama şartlar o kadar hızlı değişti ki. Ben sahdaki performansına bakıp, çok büyük bir kayıp olduğunu yazacağım. Alex'ten sonra bu takımın en önemli ismiydi. Fenerbahçe'nin omurgasını Volkan-Lugano-Emre-Alex-Niang oluşturuyor, şimdi omurganın bir parçası yok. Serdar Kesimal çok büyük gelecek vaadediyor takım için ama asla Lugano kadar sert, yıpratıcı ve korkutucu olmayacak rakip forvetler için.

Yine de yeni sezonu değerlendirecek olursak bu kadar iyi olmasa da alternatif üretecek çözümler var Fenerbahçe'de. Benim esas korkum bir diğer isim Niang'ın ayrılması ki o da gidici. Bu durumda Fenerbahçe'nin elinde sadece bir santrafor kalacak ki ben Semih'e çok ama çok güvensem de bir sezon tek alternatifle asla geçmez.

Lugano'ya Fenerbahçe'ye verdiği herşey için teşekkürler. İyi bir futbolcu kaybettik, iyi bir taraftar kazandık. Belki birkaç sezon sonra yollar tekrar kesişir belli mi olur?

1 yorum:

  1. Lugano 31 yasında dolayısı ile bundan sonra yolumuz kesismez.Adam Guizadan kat kat fazla gol attı emegine hic bir sey diyemem.Ama bir FB taraftarı olarak takımı sene bası calısması yaparken İtalya'da fellik fellik teklif aradıgını ama 1.3 alınca donup 3.5 a bize geldigini de unutmam.

    YanıtlaSil